고구마 우엉밥
재료: 쌀 2컵, 고구마 200g, 우엉150g, 유부40g, 당근50g, 간장3큰술, 다시마물500cc, 청주 1큰술, 참기름2큰술
1 쌀은 씻어 불려 체에 밭쳐 물기를 빼고 다시마는 찬물에 우려낸다.
2 유부는 뜨거운 물에 데쳐 기름기를 뺀다.
3 고구마와 당근은 네모나게 썰고 우엉은 어슷썰고 유부와 불린 다시마는 채 썬다.
4 냄비에 참기름 두르고 고구마, 우엉, 당근,유부를 넣어 3분간 볶다가 간장을 넣는다
5 냄비에 쌀을 넣어 섞어주고 다시마 물과 청주를 넣어 약불에서 중불쪽으로 조금만 돌려 20~25분간 끓이고 불을 끄고 5분간 뜸을 들여 완성한다.
방송한 요리 고구마 우엉밥 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Sweet potato burdock rice
Ingredients: 2 cups of rice, 200g of sweet potatoes, 150g of burdock, 40g of milk, 40g of carrot, 50g of soy sauce, 3 tablespoons of soy sauce, 500cc of sake, 1 tablespoon of sake, 2 tablespoons of sesame oil
1 Rice is washed and called on the sieve to remove the water and kelp is cold water worries.
2 Let the oil drip into the hot water.
3 Cut sweet potatoes and carrots into squares, slice burdocks into slices, and cut slices of kelp called yubu.
4 Put the sesame oil in the pot and add the sweet potatoes, burdock, carrot, and oil, and fry for 3 minutes and add the soy sauce
5 Put the rice into the pan and mix with kelp water and sake. Boil it for 20 ~ 25 minutes and turn off the fire for 5 minutes.
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