청각밥
재료 : 마른청각30g 쌀2컵 들기름1큰술 다진 마늘1큰술 청주1큰술 생수2와1/2컵
쌀뜨물 약간
1. 마른 청각은 쌀뜨물에 주물러 가면서 씻어 불린다. 그래야 비린 맛이 없다.
2. 끓는 물에 청각을 데쳐 찬물에 헹궈 물기를 꼭 짜고 잘게 썬다.
3. 청각에 들기름과 마늘 청주를 넣어 조물조물 무친다.
4. 냄비에 청각을 넣어 볶다가 쌀과 생수를 붓고 밥을 짓는다.
5. 밥물이 끓어오르면 불을 약하게 줄이고 뜸을 충분하게 들인다.
6. 청각밥이 신선하게 만들어지면 그릇에 퍼서 담고 만능 양념장으로 비벼 먹는다.
방송한 요리 청각밥 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Hearing rice
Ingredients: dry hearing 30g rice 2 cups sesame oil 1 tablespoon chopped garlic 1 tablespoon sake 1 tablespoon bottled water 2 and 1/2 cup
A little bit of rice
1. The dry hearing is rinsed in rice cakes and washed. It does not have a bad taste.
2. Heat the hearing in boiling water and rinse in cold water.
3. Add heavenly oil and garlic sake to your hearing to make the dishes.
4. Put the hearing in a pot, stir it, pour rice and bottled water, and cook rice.
5. When the rice is boiled, lightly reduce the fire and take up the moxibustion enough.
6. If the fresh rice is made fresh, put it in a bowl and rub it with a universal sauce.
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