도토리묵 레시피 ( 요리법 )

MBC 기분좋은날 2015년 2월 11일 방송한 요리 도토리묵 레시피 ( 요리법 )를 간단히 소개합니다.

도토리묵

재료
도토리가루 3/4컵, 물 3컵 ( 600ml ), 소금 1/3작은술, 참기름 1작은술

만드는 법
1. 도토리가루에 물을 넣고 잘 저은 후 10분 정도 담가 둔다.

2. 내솥에 넣고 취사 버튼을 누르기 전 잘 저어 줍니다.

3. 전기밥솥의 죽 기능버튼을 눌러 줍니다.

4. 취사가 끝난 후 뚜껑을 열고 소금을 넣고 핸드 믹서기를 이용해 순간 동작으로 재빨리 섞은 후 참기름을 넣고 실리콘 주걱으로 섞어 유리나 내열용기에 붓는다.

5. 핸드믹서를 사용하면 공기가 생길 수 있고 뿌옇게 색상이 바뀔 수 있으니 참기름은 반드시 핸드믹서를 사용한 후에 넣어 준다.

6. 한 김 나가면 윗면이 마르지 않게 내용물에 랩이 닿게 덮어 굳혀 줍니다.

방송한 요리 도토리묵 레시피를 참고하세요..

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Otori Muk

material
3 cup acorn powder, 3 cup water (600ml), 1/3 teaspoon salt, 1 teaspoon sesame oil

how to make
1. Add water to the acorn powder and stir well. Let it soak for 10 minutes.

2. Put it in the inner pot and stir it before pressing the cooking button.

3. Press the button to kill rice cooker.

4. After cooking, open the lid, add salt, mix quickly with a hand mixer, add sesame oil, mix with a silicone spatula and pour into a glass or heat-resistant container.

5. If you use hand mixer, you may get air and the color may change slightly. So please put sesame oil after using hand mixer.

6. When you go out, do not let the top surface dry.

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