더덕마늘영양밥과 만능 양념장 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 6월 17일 방송한 요리 더덕마늘영양밥과 만능 양념장 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

더덕마늘영양밥과 만능 양념장

재료 : 더덕300g 마늘15쪽 쌀2컵 들기름1큰술 간장1작은술 다시마 우린 물2와1/2컵

(양념장) 대파뿌리 5개, 생강 1톨, 마늘 8쪽, 국간장 1/2컵, 다시마 우린 물 1컵, 도라지조청 5큰술, 들기름 약간 깨소금 약간

1. 더덕은 껍질을 벗기고 어슷하게 짧게 편 썬다.

2. 마늘은 껍질 벗기고 반을 가른다.

3. 쌀은 충분에 30분 물에 불리고 30분 체에 밭쳐 불린다.

4. 들기름을 두르고 더덕과 마늘, 간장을 조금 넣고 볶다, 쌀을 볶아 밥물로 다시마 우린 물을 붓고 밥을 짓는다.

5. 밥물이 끓어오르면 불을 약하게 줄이고 8분 정도 뜸을 들여 둔다.


양념장 만들기

6. 냄비에 국간장을 넣고 다시마 우린 물을 붓고 끓인다.

7. 대파뿌리와 생강, 마늘을 넣고 약한 불에서 끓여 처음의 양보다 3/4 정도

10분 정도 약한 불에서 끓인다.

8. 뜨거울 때 체에 밭치고, 도라지 조청을 넣어 잘 녹여서 양념장을 만든다.

9. 더덕마늘솥밥이 완성되면 고루 퍼서 그릇에 담고 양념장에 비비는데

약간의 들기름과 깨소금을 듬뿍 넣는다.

방송한 요리 더덕마늘영양밥과 만능 양념장 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Dodok garlic nutrition rice and universal sauce

Ingredients: Doduck 300g Garlic 15pc Rice 2 cups Sesame oil 1 tablespoon Soy sauce 1 teaspoon Sea tangle 2 and 1/2 cup water

(Marinade) 5 large roots, 1 ginger ginger, 8 garlic, 1/2 cup soup soy sauce, 1 cup water, 5 tablespoons of bellflower juice, a little bit of sesame oil

1. Peel the dodec shell and cut it in a short, shortened angle.

2. Garlic peel and slice half.

3. Rice is called enough water for 30 minutes and it is called rice field for 30 minutes.

4. Pour a little bit of oil, garlic and soy sauce into a little fry, stir fry rice, pour seaweed rice, pour water and cook rice.

5. When boiled rice is cooked, lightly reduce the heat and let it boil for about 8 minutes.

Making sauce

6. Put soup soy sauce in a pan, we pour water and boil.

7. Root of roe, ginger, garlic and boiled in a weak fire, about 3/4 more than the amount of the first

Boil in low heat for about 10 minutes.

8. When it is hot, sow the sieve, and add the bellflower syrup and melt it well to make the sauce.

9. When the roasted garlic is cooked, it is put in a bowl and rubbed in a sauce

I put a little bit of oil and sesame seeds.

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