흑마늘
재료
토종 마늘 30통, 볏짚, 쌀겨, 솔잎
만드는 법
1.마늘은 물에 씻지 말고 겉에 얇은 껍질과 뿌리쪽 흙만 털어 준다.
2.내솥에 볏짚을 10cm 길이로 잘라 깔아 주고 손질한 마늘을 넣고 마늘이 보이지 않을 정도로 쌀겨 넣어 덮어주고,솔잎을 올려 준다.
3.뚜껑을 닫고 보온기능을 누른 후 12일 지나 꺼내 껍질을 벗겨 상온에서 3 ~ 4일 정도 건져 시킨 후 냉장고에 보관 한다.
방송한 요리 흑마늘 레시피를 참고하세요..
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MBC Pleasant day February 11, 2015 Broadcast It is brief introduction of cooked black garlic recipe (recipe).
Black garlic
material
30 kinds of garlic, rice straw, rice bran, pine needles
how to make
1. Do not wash the garlic with water, but only the thin skin and root soil on the outside.
2. Cut the rice straw into a 10cm length in the inner pot, put garlic, groomed garlic, cover it with rice bran so that it is invisible, and raise the pine needle.
3. After closing the lid, press the warm-up function, remove it for 12 days, peel it off, store it for 3 ~ 4 days at room temperature, and store it in the refrigerator.
Please refer to the cooked black garlic recipe.
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