날아라 닭찜
재료
닭 1마리 (닭 볶음탕용) 700g
닭 밑간: 소금 1작은술
감자 1개, 양파 ½개, 당근 ¼개, 표고버섯 2장, 마늘 10쪽, 대파 ½대, 청양고추 2개, 홍고추1개, 물 1컵~(냄비 두께에 따라 조절)
양념장: 설탕 3큰술, 간장 ½컵, 물엿 2큰술, 맛술 2큰술, 후추
만드는법
1 닭은 흐르는 물에 씻은 후 체에 밭쳐 물기를 빼고 밑간에 버무려 10분정도 재우고 감자와 당근은 반 갈라 1cm 폭으로 둥글게 1cm 두께의 반달 모양으로 양파는 큼직큼직하게, 표고버섯은 2~4등분하고 홍고추, 청양고추는 2cm 폭으로 모두 썬다.
2 끓는 물에 ①의 고기를 데쳐낸다.
3 냄비에 데친 닭과 양념장, 물을 넣고 10분간 끓이다가 감자와 당근을 넣고 10분간 더 끓인다.
4 마늘과 양파, 표고버섯을 넣고 3분, 대파를 넣고 2분간 끓여 완성한다.
5 참기름과 통깨를 뿌려낸다.
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Fly the chicken
material
One chicken (for chicken stir-fry) 700g
Chicken bottom: 1 teaspoon salt
1 potato, 1 ½ onion, 4 carrots, 2 shiitake mushrooms, 10 garlic cloves, ½ carrots, 2 red peppers, 1 red pepper, 1 cup of water (adjusted according to pot thickness)
Sauce: 3 tablespoons of sugar, ½ cup of soy sauce, 2 tablespoons of syrup, 2 tablespoons of syrup, pepper
how to make
1 Chickens are washed in running water, then sowed in a sieve, drained and pounded for about 10 minutes. Potatoes and carrots are half-grated, 1 cm wide, rounded 1 cm thick, half-moon onions, mushrooms are 2 to 4 halves Red pepper and Cheongyang pepper are cut into 2cm width.
2 Boil the ① meat in boiling water.
3 Put boiled chicken, marinade, and water in a pan. Boil it for 10 minutes. Add potatoes and carrots and simmer for 10 minutes.
4 Add garlic, onion, and shiitake mushrooms for 3 minutes. Add garlic and boil for 2 minutes.
5 Sprinkle sesame oil and sesame seeds.
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