등심 된장 스튜 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 5월 21일 방송한 요리 등심 된장 스튜 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

등심 된장 스튜

재료 : 소고기 등심 400g, 감자2개, 애호박1/2개, 양파1개, 양송이버섯6개, 청양고추1개, 붉은 파프리카1개

(고기양념) 간장 1큰술, 다진 마늘 1작은술, 맛술 1큰술, 후춧가루 약간, 밀가루 1과 1/2큰술

(된장양념) 재래된장 1큰술, 시판된장 1큰술, 쌀뜨물 3컵

1. 쇠고기는 등심으로 준비해서 지방은 제거하고 큼직하게 3-4cm 정도가 되도록 썰어 잔칼집을 넣고, 간장·마늘·맛술·후춧가루·밀가루를 넣고 버무려 밑간한다.

2. 감자는 껍질을 벗겨 큼직하게 먹기 좋은 크기로 자르고 애호박도 같은 크기로 자른다. 양송이버섯은 갓 부분만 껍질을 벗기고 붉은 파프리카와 양파는 감자 크기로 썰고 청양 고추는 송송 잘게 썬다.

3. 냄비를 뜨겁게 달군 후에 1의 소고기를 넣고 앞뒤로 지지면서 겉면을 익힌다. 이렇게 해야 고기의 육즙이 그대로 속에 있어 국물을 만들어 끓여도 고기가 질기지 않고 부드럽고 연하다.

4. 3에 감자와 양파를 넣어 한 번 더 볶은 후, 쌀뜨물에 재래된장과 시판된장을 부드럽게 풀어서 붓고 센 불에서 끓인다.

5. 4에 양송이버섯, 애호박, 붉은 파프리카를 넣고 한소끔 더 진하게 끓인 후에 걸쭉한 소스와 같은 국물이 생기면 청양고추를 넣고 그릇에 담아낸다.


방송한 요리 등심 된장 스튜 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Sirloin miso stew

Ingredients: Beef fillet 400g, 2 potatoes, 1/2 zucchini, 1 onion, 6 mushrooms, 1 red pepper, 1 red paprika

(Meat sauce) 1 tablespoon soy sauce, 1 teaspoon chopped garlic, 1 tablespoon teaspoon, a little black pepper, 1 and 1/2 tsp flour

(Miso sauce) 1 tablespoon of traditional miso, 1 tablespoon miso, 3 cups of rice hot

1. Prepare the beef with a fillet, remove the fat, cut into 3 ~ 4cm deep, put the remaining sheath, add soy sauce, garlic, syrup, pepper, and flour and mix.

2. Peel the potatoes and cut them to a size that is big enough to eat, and cut the zucchini to the same size. Peel mushrooms mushrooms freshly, peel red paprika and onion into potatoes, and slice chungyang chili finely.

3. Boil the pan hot, then add 1 beef, then back and forth to cook the table. This way, the juice of the meat is still in it, so even if you boil it, it does not get tangled and it is soft and soft.

4. Put potatoes and onions in 3, roast one more time, then gently dissolve the traditional miso and commercial miso on the rice soup, boil it and boil it in the heat.

5. Put mushroom mushroom, zucchini and red paprika in 4 and boil it slightly thicker. Then, when broth like thick sauce comes out, put Cheongyang red pepper in a bowl.

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