설도 고추장 불고기와 양배추 쌈
재료 : 설도 600g(불고기 감으로 슬라이스), 양배추1/4통, 송송 썬 쪽파3큰술, 통깨 약간
(고기 밑 양념) 엿기름물1/2컵, 양파 간 것 1큰술
(고추장불고기 양념) 고추장2큰술, 간장2큰술, 다진 마늘2큰술, 맛술2큰술, 물엿1큰술, 후춧가루 약간
1. 소고기는 지방이 적은 설도 부위를 불고기감으로 슬라이스 해온다.
2. 엿기름가루1/2컵에 생수1컵을 붓고 잘 치대어 가라앉히고 윗물을 따라내어 엿기름물을 만든다.
3. 2의 엿기름물에 양파 간 것을 넣고 설도 고기를 넣어 조물조물 주물러 냉장고에 1시간 정도 숙성 시킨다.
4. 숙성된 고기는 대강 잘라서 볼에 담고 고추장·간장·마늘·맛술·물엿·후춧가루로 양념해서 버무린다.
5. 뜨겁게 달군 팬에 4의 고기를 넣어 고기가 바싹 익을 때까지 볶아 수분기가 거의 없도록 불고기를 만든다.
6. 양배추는 한 장씩 잎을 떼어 씻은 후에 찜통에 켜켜이 담고 2분 정도 부드럽게 찜을 한다.
7. 접시에 익힌 불고기를 담고 송송 썬 쪽파를 뿌린 후 통깨를 끼얹어 양배추 찜과 함께 쌈을 싸서 먹도록 찐다.
방송한 요리 설도 고추장 불고기와 양배추 쌈 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
#####################################
Hot pepper roasted meat and cabbage
Ingredients: 600g (sliced with roasted meat), 1/4 cup of cabbage, 3 tablespoons of soy sauce,
(Meat sauce) 1/2 cup of malt water, 1 tablespoon of onions
(Hot pepper paste) 2 tablespoons of hot pepper paste, 2 tablespoons of soy sauce, 2 tablespoons of chopped garlic, 2 tablespoons of syrup, 1 tablespoon of syrup, a little pepper
1. Beef is sliced with roasted meat with a low fat area.
2. Pour 1/2 cup of malt flour into a bowl and pour a cup of boiling water.
3. Put 2 pieces of onion in the malt water and put meat in the meat and mature for about 1 hour in the refrigerator.
4. The aged meat is roughly cut and put in a bowl and seasoned with kochujang, soy sauce, garlic, spices, syrup, and black pepper.
5. Put 4 of the meat in a hot pan so that it fries until the meat is fully ripe and makes the barbecue so that there is almost no moisture.
6. Remove each leaf of cabbage one by one, wash it and put it on the steamer and steam it gently for 2 minutes.
7. Put the roasted meat on the plate and sprinkle the saffron sauce. Then put the sesame seeds and wrap the sauce with steamed cabbage.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.