버섯 들깨탕
재료: 느타리버섯½팩, 말린표고버섯4잎, 새송이1개, 다진마늘1작은술, 집간장1½큰술, 소금조금, 껍질벗긴들깨가루1½컵
국물: 다시마(사방5cm), 표고버섯2개, 통마늘2쪽, 양파¼개, 대파⅕대, 물6컵
1 느타리버섯은 밑동을 제거한 다음 찢어서 준비하고, 새송이버섯은 4cm길이 편으로 썬다.
2 분량의 국물을 만들어 둔다.
3 버섯은 밑동을 제거한 다음 털어서 불순물을 제거하고 채를 썰어둔다.
4 냄비에 채소맛국물을 넣고 끓으면 버섯과 마늘, 집간장, 소금으로 간을 한다.
5 3의 버섯이 다 익었으면 들깨가루를 넣고 한 번 더 끓인 다음 그릇에 담아서 낸다.
방송한 요리 버섯들깨탕 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Mushrooms with peanut butter
Ingredients: Oyster mushroom ½ pack, Dried shiitake mushroom 4 leaf, 1 fresh sprout, 1 teaspoon chopped garlic, 1 ½ tablespoons soy sauce, salt, 1 ½ cup peeled perilla powder
Broth: kelp (5cm square), 2 shiitake mushrooms, 2 sides of whole garlic, 1 ¼ onion, 6 ½ cups of water
1 Remove oyster mushrooms and prepare them by tearing them. Slice fresh mushrooms 4cm long.
Make two minutes of broth.
3 Remove mushrooms by removing the base, then remove the impurities by shaking them.
4 Put the vegetable soup into the pot, boil it, and go to mushrooms, garlic, house soy sauce, salt.
5 When the three mushrooms are all ripe, add the perilla powder and boil it once more, then put it in a bowl.
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