머윗대 들깨탕 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 6월 24일 방송한 요리 머윗대 들깨탕 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

머윗대 들깨탕

<재료> 머윗대300g 들깨가루1/2컵 국간장1큰술 들기름1작은술 맛술1큰술 다진 마늘1큰술 소금 약간 쌀뜨물 약1리터

<육수> 무200g 양파1개 양파껍질30g 파 뿌리5개 대파잎3대 버섯기둥50g 쌀뜨물1L

1. 머윗대는 껍질을 벗기고 부드럽게 끓는 쌀뜨물에 넣고 10분 정도 삶는다.

2. 삶은 머위는 물에 담가 아린 맛을 빼고 두꺼운 것은 먹기 좋은 두께로 갈라놓는다.

3. 냄비에 무와 양파를 큼직하게 썰어 넣고 양파 껍질과 파 뿌리, 대파 잎, 버섯 기둥을 넣고 쌀뜨물을 붓고 20분은 센 불에서 30분은 약한 불에서 은근하게 끓여 소탕 물을 만든다.

3. 망에 걸러 맑은 소탕 물을 6컵 정도 냄비에 붓고 끓인다.

4. 머윗대를 적당하게 썰어 국간장 들기름 맛술 마늘에 조물조물 무쳐 들깻가루를 버무려 놓는다.

5. 3의 국물이 끓으면 4를 붓고 멍울 없이 풀어 걸쭉한 상태의 들깨가 풀어지도록 끓인다.

6. 머윗대 들깨탕에 모자라는 간은 소금으로 맞춰 그릇에 약간 뜨끈하게 담아 먹는다.


방송한 요리 머윗대 들깨탕 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Meredith Daeruptang

<Materials> Meritoru 300g Perilla flour 1/2 cup soup soy sauce 1 tablespoon sesame oil 1 teaspoon 1 tablespoon chopped garlic 1 tablespoon salt a little rice Rice About 1 liter

<Broth> 200g onion 1 onion 1 onion peel 30g papuri 5 paprika leaf 3 mushroom pillar 50g rice hot 1L

1. Remove the shells and put them in a soft, boiling rice sauce and boil for about 10 minutes.

2. Boil the water in the water to get rid of the taste, and the thick thing separates the thickness to eat.

3. Slice radishes and onions into pan, and put onion peel, papuri, lobster leaves, mushroom pillar and pour rice poured. Boil rice for 20 minutes and boil it for 30 minutes in a weak fire.

3. Screen the net and pour clean clear water into the pot for about 6 cups and boil.

4. Cut the garlic sauce properly and mix the soup with soy sauce and garlic.

5. When the soup of 3 is boiled, pour 4 and loosen it without bruising, and boil to let loose perilla.

6.Me supporter The liver which is not in the pudding is eaten with a little hot in the bowl according to the salt.

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