우럭 두부탕
<재료> 우럭 2마리 두부1/2모 다시마 사방 20cm 1장 대파3대 디퍼리8마리 청주3큰술 생수1리터
국간장 1큰술 참치액 1큰술 소금 후춧가루 약간씩 다진 마늘2큰술 식초 약간 미나리100g
1.우럭은 비늘을 벗기고 대가리를 잘라, 지느러미 내장을 꺼내어 씻어 물기를 뺀 후, 3토막을 큼직하게 낸다
2. 냄비에 우럭대가리를 넣고 디퍼리 청주 생수를 붓고 끓인다. 국간장과 참치 액을 넣어 끓으면 다시마를 적당하게 썰어 넣고 대파잎을 썰어 넣어 푹 끓인다.
3. 뽀얀 국물이 만들어지면 체에 밭쳐 맑은 우럭 국물만 받고 다시마는 썰어 놓고 나머지는 버린다.
4. 두부는 썰고 대파 흰 부분은 썰어 반을 가른다. 미나리는 다듬어 씻어 같은 크기로 썬다.
5. 우럭 대가리 국물을 냄비에 붓고 끓으면 대파 흰 부분과 우럭 토막을 넣고 끓인다.
소금과 후춧가루로 간을 해서 푹 끓여 뽀얀 국물이 나오도록 한다.
6. 두부와 대파 흰 부분을 넣어 한소끔 끓여 간을 맞추고 그릇에 우럭토막과 함께 담고 미나리를 소복하게 얹어 낸다.
기호에 맞게 식초를 조금 떨어뜨려 먹으면 더욱 뽀얗고 잡냄새까지 없는 국물을 맛볼 수 있다.
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Urock tofu tang
<Materials> 2 tablets of tofu 1/2 teaspoon kelp 20 cm each 1 tablets 3 large tablets 8 tablets 3 tablespoons bottled water 1 liter
1 tablespoon soy sauce Tuna 1 tablespoon salt Salt pepper slightly Crispy garlic 2 tablespoons vinegar slightly buttercup 100g
1. Remove the scales, cut the head, take out the fins, wash, drain the water, and make three pieces
2. Put the rice paddy rice in the pan and pour the rice in Deeplyee Cheongju and boil. If you boil the soup with soy sauce and tuna juice, slice the kelp properly and slice the lobster leaves and simmer thoroughly.
3. When the immaculate soup is made, it is sown on the sieve, and it gets the clear soup, and cuts the kelp and throws away the rest.
4. Cut the tofu and cut the white part and cut the half. The buttercups are washed and trimmed to the same size.
5. Pour the soup into the pot and boil it.
It is made with salt and pepper and boiled well so that the soup comes out.
6. Tofu and Dae-pa Put the white part, boil it slightly and put it in a bowl with a trunk and put it in a small bowl.
If you eat the vinegar a little bit to fit your taste, you can taste soup with no whitening and smell.
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