매운 한우 안심찜
재료
한우 안심600그램, 새우 10마리, 새송이버섯 2개, 표고버섯 4개, 양파 1개, 대파 1뿌리, 전분물 4큰술, 청양고추 1개
양념: 고춧가루 4큰술, 매운고춧가루 2큰술, 다진마늘 1컵, 간장 1/2컵, 올리고당 5큰술
만드는 법
1.고기는 종이타올로 핏물을 잘 빼서 칼집을 넣는다
2.버섯, 양파, 대파는 한 입 크기로 잘라둔다
3.냄비에 고기, 간장, 올리고당을 넣고 물을 조금 넉넉히 넣어 20분정도 끓여준다
4.고춧가루, 매운고춧가루, 마늘에 2의 국물을 떠 넣어서 버무려둔다
5.국물이 자작해지면 버무린 양념, 새우, 버섯, 양파를 넣어 10분정도 더 끓인다
6.뚜껑을 열고 전분물, 대파를 넣어 볶듯이 졸여 그릇에 담아 낸다
7.취향에 따라 청양고추를 뿌려 먹는다
방송한 요리 매운 한우 안심찜 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Spicy Hanwoo steaming steamed
material
600 grams of Korean radish, 10 shrimp, 2 fresh mushrooms, 4 shiitake mushrooms, 1 onion, 1 large roots, 4 tablespoons of starchy water, 1 red pepper
Seasoning: 4 tablespoons of red pepper powder, 2 tablespoons of hot red pepper powder, 1 cup of chopped garlic, 1/2 cup of soy sauce, 5 tablespoons of oligosaccharide
how to make
1. Fill the meat with a paper towel and put the sheath.
2. Cut mushrooms, onions, and green onions into one size bite.
3. Put meat, soy sauce, and oligosaccharide in a pan, add a little water, boil for about 20 minutes
4. Sprinkle broth of red pepper powder, spicy red pepper powder, garlic,
5. When the soup is fresh, add the seasoned shrimp, shrimp, mushrooms and onions and boil it for about 10 minutes.
6. Open the lid and add the starchy water, broth, and stir it into the bowl.
7. Sprinkle Cheongyang red pepper according to taste
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