아마씨수제비
[재료] 감자 2개, 애호박 1/2개, 대파 2대, 바지락 1컵, 갑오징어 1/2마리, 다진마늘 1/2큰술
[반죽] 밀가루 1컵, 물 1/2컵, 아마씨 적당량, 소금 1/2작은술
[고추간장] 진간장 2T, 청장 1T, 풋고추 2개, 붉은 고추 1개, 깨소금 1T, 고춧가루 1/2T, 실파 2뿌리
1. 밀가루와 아마씨를 섞고 소금물을 조금씩 흘려 넣어 치댄 뒤 마르지 않도록 젖은 면보로 씌워둔다.
2. 감자는 굵게 채 썰어 물에 담가두고, 애호박도 굵게 채썬다. 대파는 어슷하게 썬다.
3. 바지락은 소금물에 흔들어 체에 밭고, 갑오징어는 껍질을 벗긴 뒤 안쪽에 칼집을 넣어 1cm너비로 썬다.
4. 냄비에 물 6컵을 끓여 감자와 호박을 살캉하게 익힌 뒤, 밀가루 반죽을 얇게 늘여 떼어 넣는다.
5. 수제비가 말갛게 익어 떠오르면 바지락과 갑오징어, 다진마늘, 대파를 넣고 끓인 뒤 소금과 간장으로 간하고 고추장을 곁들인다.
방송한 요리 아마씨수제비 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
#####################################
Flaxseed
[Ingredients] 2 potatoes, 1/2 zucchini, 2 large daffodils, 1 cup clam, 1/2 squid cuttlefish, 1/2 tsp garlic chopped
[Dough] 1 cup of flour, 1/2 cup of water, flax seeds, 1/2 teaspoon salt
[Pepper soy sauce] Soy sauce 2T, chief 1T, green pepper 2, red pepper 1, sesame seed 1T, red pepper 1 / 2T, root 2 roots
1. Mix flour and flaxseed, pour a little bit of salt water, then cover with a wet cotton cloth so that it does not dry out.
2. Chop potatoes and dip them in water and chop the zucchini. The greenbread cuts diagonally.
3. The clam is shaken in salt water and it is sieve, and the cuttlefish of the shell cuts the shell and puts the inside of the sheath and cuts 1cm width.
4. Boil 6 cups of water in a pot and cook the potatoes and pumpkin lightly, then slice the flour dough thinly.
5. When the handmade costume comes to red, roasted clam, cuttlefish, chopped garlic and green onion, boil, and go to salt and soy sauce and add gochujang.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.