굴두부미역국 레시피 ( 요리법 )

MBC 기분좋은날 2015년 2월 13일 방송한 요리 굴두부미역국 레시피 ( 요리법 )를 간단히 소개합니다.

굴두부미역국

재료 : 굴 250g, 물 8컵, 미나리 50g, 두부 200g, 불린 미역 50g

양념 : 다진 마늘 1큰술, 생강즙 1작은 술, 소금 조금, 후추 조금

만드는 법

1. 굴은 굴 껍데기를 골라낸 후 흐르는 물에 씻는다

2. 미나리는 잎과 뿌리를 다듬고 3~4cm 길이로 잘라 준비한다

3. 미역은 냉수에 담가 불린 후 잘게 썬다

4. 두부도 굴 크기와 같게 깍둑썰기로 썬다

5. 준비된 물을 냄비에 붓고 끓기 시작하면 두부와 불린 미역을 넣고 살짝 끓인다

6. 이때 양념으로 간을 맞춘 후, 다시 끓으면 굴을 넣는다

7. 굴이 반 정도 익었을 때 미나리를 넣어 완성한다

TIP :굴을 너무 익히면 굴의 풍미가 없어지고 굴이 너무 작아져서 볼품이 없다

방송한 요리 굴두부미역국 레시피를 참고하세요..

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MBC pleasant day It is brief introduction of recipe (recipe) of oyster tofu seaweed station which broadcasted on February 13, 2015.

Oyster tofu seaweed station

Ingredients: oysters 250g, water 8 cups, parsley 50g, tofu 200g, seaweed 50g

Seasoning: 1 tablespoon chopped garlic, 1 teaspoon ginger juice, a little salt, pepper a little

how to make

1. Oysters pick out oyster shells and wash them in running water

2. Cut the leaves and roots of the buttercups and cut them to 3 ~ 4cm length.

3. Seaweed is soaked in cold water and then minced.

4. Cut the tofu into diced pieces equal to the oyster size.

5. Pour the prepared water into the pan and start boiling. Add tofu and boiled seaweed and simmer.

6. At this time, mix the sauce with the sauce, then add the oysters again.

7. When the oysters are about half ripe, add the buttercups and finish.

TIP: If you dig an oyster too much, the flavor of the oysters will disappear and the oysters will be too small to be tacky.

Please refer to the cooked oyster tofu seaweed soup recipe.

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