닭볶음탕
[재료] 절단닭 1마리 분량, 감자 500g, 양파 100g, 대파 2대, 애호박 1개, 노란 애호박 1개, 올리브오일 적당량
[양념장] 양념장 5T, 고춧가루 1/2T, 설탕 2T, 간장 4T, 다진 생강 2T, 참기름 1T, 물 100g
1. 닭은 껍질을 벗기고 물기를 제거한다.
2. 감자, 양파, 대파, 애호박, 노란애호박은 먹기 좋은 크기로 잘라 준다.
3. 프라이팬에 올리브 오일을 2T 넣고 달구어 지면 닭고기를 겉만 굽는다.
4. 양념장 재료를 함께 섞어 준 뒤에 양념의 반을 닭고기에 넣은 뒤 10분정도 졸여 주고 감자, 양파, 대파를 넣고 나머지 양념을 다 넣은 뒤에 불을 줄이고 15분정도 끓여준다.
방송한 요리 닭볶음탕 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Dak bokkeumtang
[Ingredients] One portion of cut chicken, 500g potatoes, 100g onions, 2 large green onions, 1 zucchini, 1 yellow zucchini, olive oil Appropriate amount
[Seasoning] Seasoning 5T, red pepper powder 1 / 2T, sugar 2T, soy sauce 4T, chopped ginger 2T, sesame oil 1T, water 100g
1. Chickens peel and remove water.
2. Potatoes, onions, green onions, zucchini and yellow zucchini are cut to good size.
3. Put 2 t olive oil in a frying pan and bake the chicken on the surface.
4. Mix seasoning ingredients together. Put half of seasoned chicken in chicken, boil for about 10 minutes, add potatoes, onions, and green onions. Add remaining sauce.
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