풋고추소박이
재료 : 고추 400g, 무 150g, 부추 1줌
절임액 - 물 5컵, 천일염 1/2컵
양념
고춧가루 1/3컵, 설탕 2작은술, 멸치액젓 2큰술, 새우젓 1과1/2큰술, 다진 마늘 1큰술, 다진 생강 1작은술, 밀가루풀 2/3컵
밀가루풀 - 물 1컵, 밀가루 1큰술
1. 양 끝을 5mm, 1cm를 남기고 세로로 칼집을 내준다
2. 칼집 낸 풋고추를 20분 정도 소금물에 절여준다
3. 부추와 무를 3cm 크기로 잘라준다
4. 밀가루 풀을 준비한다
5. 고춧가루에 액젓, 새우젓을 1:1비율로 섞는다
6. 다진 마늘, 다진 생강을 넣어준다
7. 설탕을 넣고 섞어준다
8. 무를 넣어서 색깔을 내준다
9. 무가 유연해질 때까지 주무르다 밀가루 풀을 넣어준다
10. 부추를 넣어준다
방송한 요리 풋고추소박이 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Green pepper
Ingredients: red pepper 400g, radish 150g, leek 1 zoom
Pickled liquid - 5 cups of water, 1/2 cup of sun salt
seasoning
1/3 cup of red pepper powder, 2 teaspoons of sugar, 2 tablespoons of anchovy sauce, 1 tablespoon of shrimp sauce, 1 tablespoon chopped garlic, 1 teaspoon of chopped ginger, 2/3 cup of flour
Flour full - 1 cup water, 1 tablespoon flour
1. Cut the ends 5mm, 1cm and cut the length vertically
2. Chopped green pepper in salt water for about 20 minutes
3. Cut leek and radish into 3cm size.
4. Prepare wheat flour.
5. Mix raw fish sauce and salted shrimp in a 1: 1 ratio
6. Add chopped garlic and chopped ginger.
7. Add sugar and mix
8. Put radish and give color
9. Add flour to the flour until the flakes become soft.
10. Add leek
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