리코타 치즈
재료
우유 500ml, 식초 4큰술, 소금 약간, 면보
만드는 법
1. 냄비에 우유와 소금을 넣어 잘 저으며 약한불에서 천천히 끓인다
2. 겉면에 기포가 살짝 보일 정도로 끓을 때 불을 끈다
3. 식초를 조금씩 넣으면서 몽글몽글하게 우유가 엉기면 5분정도 휴지시킨다
4. 면보에 담아 꼭 묶어 유청을 빼준다
5. 냉장고에 하루정도 굳혀서 먹는다
방송한 요리 리코타 치즈 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Ricotta cheese
material
Milk 500ml, 4 tablespoons vinegar, a little salt, cotton
how to make
1. Put the milk and salt in the pan and stir well. Slowly cook in a weak fire.
2. Turn off the fire when boiling so that the bubble appears on the surface
3. Pour vinegar into small pieces of milk.
4. Put it on a cotton swab and tighten it to remove whey.
5. Eat for a day in the refrigerator.
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