풋고추 소박이 김치
<재료>
풋고추 500g,소금물: 물3컵, 굵은소금 4큰술, 수박껍질 200g,쪽파 30g,
양념: 소금 1/2큰술, 멸치액젓 1큰술, 다시풀국 1/2컵, 설탕 1작은술, 고춧가루 1/2컵, 다진마늘 1큰술, 다진 생강 1/1작은술
<만드는 법>
1. 풋고추는 깨끗이 씻어 양끝을 1cm 정도씩 남기고, 길이로 칼집을 넣는다.
2. 풋고추는 소금물에 2시간 정도 절여 1시간 정도 체에 밭쳐 물기를 뺀다.
3. 수박껍질은 껍질을 벗기고 길이 3cm, 폭. 두께 0.3cm 정도로 채를 썬다.
4. 쪽파는 깨끗이 씻어 길이 1cm 정도로 썰고, 양념을 만든다.
5. 수박껍질에 양념을 넣어 버무리고 쪽파를 넣고 섞어 소를 만든다.
6. 고추의 칼집 속에 양념한 소를 채워 넣고, 저장용기에 담고 꼭꼭 눌러 놓는다
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Green pepper
<Material>
500g of green pepper, salt water: 3 cups of water, 4 tablespoons of coarse salt, watermelon shell 200g,
Seasoning: 1/2 tbsp salt, 1 tbsp anchovy sauce 1 tbsp, 1/2 teaspoon sugar, 1 tsp sugar, 1/2 cup red pepper powder, 1 tsp chopped garlic, 1/1 teaspoon chopped ginger
<How to make>
1. Wash the green pepper cleanly, leave both ends about 1 cm, and put the sheath into the length.
2. Cut the green pepper into salt water for about 2 hours and sow the sieve for about an hour.
3. The peel of the watermelon is peeled 3cm in length and width. Thickness is about 0.3cm in thickness.
4. Wash the side dishes thoroughly and cut into 1cm length and make seasonings.
5. Put the sauce on the peel of the watermelon, add the side wave and mix it to make the cow.
6. Fill the cow in the pepper with the seasoned cow, put it in the storage container and press it down.
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