풋고추잡채
[재료] 소고기 앞다리살(5mm 두께 채) 150g, 풋고추 15개(약 200g), 죽순 80g, 파(흰 부분) 40cn, 마늘다짐 3T, 식용유, 청주, 후추 적당량씩
A: 소금, 후추 약간씩, 청주, 물, 전분, 식용유 각각 1T씩
B: 굴소스 2T, 청주 2T, 간장 1t, 설탕 1T, 식초 1T
1. 쇠고기는 5mm 폭으로 잘라 A 넣고 밑간한다.
2. 풋고추는 씨빼고 채쳐두고 죽순도 같은 모양으로 채쳐둔다. 파는 5cm길이로 잘라둔다.
3. B를 잘 섞어두고 냄비에 물을 담고 끓으면 풋고추와 죽순 넣어 30초 정도 삶은 다음 체에 받쳐 물기를 제거한다.
4. 팬에 식용유를 두르고 마늘 다짐을 넣고 중불에서 향이 나도록 볶은 다음 1을 넣고 볶아 색이 나면 파를 넣는다. (3)을 넣고 재빨리 볶는다. 후추를 넣어 마무리해서 그릇에 담는다.
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Green pepper
[Ingredients] 150g of beef lean (5mm thick), 15 pieces of green pepper (about 200g), bamboo shoots 80g, wave (white part) 40cn, garlic compaction 3T, cooking oil, sake,
A: Salt, pepper slightly, sake, water, starch, cooking oil 1T each
B: Oyster sauce 2T, Cheongju 2T, Soy sauce 1t, Sugar 1T, Vinegar 1T
1. Cut the beef to 5mm width and insert it in the bottom.
2. Put out the green pepper and fill the bamboo shoot with the same shape. Cut the wave to a length of 5cm.
3. Mix B well, put the water in the pot, boil it, put the green pepper and bamboo shoots, boil for about 30 seconds, then support the body to remove the water.
4. Fill the pan with vegetable oil, add the garlic clove, roast to make the fragrance out of medium heat, add 1, add the parmesan if it is colored. (3) and fry quickly. Put the pepper in the finish and put in a bowl.
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