감 겉절이
재료: 감말랭이 300g, 무 2kg,꽃소금 4큰술, 쪽파 100g(한줌) 홍시1개, 고춧가루 7-8큰술, 다진마늘 2큰술, 다진생강 2작은술, 찹쌀풀 3/4컵, 새우젓3큰술, 액젓 2-3큰술
1 무는 0.5cm 썰어 소금에 버무려 절였다가 물기를 뺀다(헹구지 않는다)
2 쪽파는 3cm 길이로 썬다
3 홍시는 껍질을 벗기고 씨를 뺀 다음 으깨 놓는다
4. 절여진 무에 고춧가루를 넣고 고춧가루물을 들인다
5. (5)에 모든 양념을 넣고 감말랭이를 넣고 버무리다가 쪽파를 넣고 버무린다.
6. 상온에서 하루 익힌 다음 냉장고에 넣어두고 숙성시킨다
방송한 요리 감 겉절이 살림 노하우 ( 살림 팁 )를 참고하세요..
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Persimmon
Ingredients: Persimmon juice 300g, No 2kg, 4 tablespoons of rice wine, 100g of chopped red pepper, 1 tablespoon chili powder, 7-8 tablespoons red pepper powder, 2 tablespoons chopped garlic, 2 tsp of chopped ginger, 3/4 cup glutinous rice, 2-3 tablespoons of fish sauce
1 Slice 0.5 cm of salt into a slice of salt and drain (do not rinse)
2-side cuts to 3cm length
3 Rinse peeled, minced seeds, then crushed
4. Put the red pepper powder in the red pepper and put the red pepper powder in it.
5. Put all the sauce in (5), put the persimmon, and put it in the sauce.
6. Cook at room temperature for the day, then put in the refrigerator and mature.
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