손쉽게 채 써는 법
①재료가 칼에 달라붙지 않게 하려면 재료가 닫는 반대편 식칼 단면에 이쑤시개 테이프로 붙이고 사용.
②서는 동안 뒹굴뒹굴 움직이지 않게 하려면 한쪽을 살짝 잘라 아랫면을 평평하게 해서 썰면 좀 수월하게 썰 수 있어요.
③칼 반대편으로 채가 넘어오지 않게 하려면 칼을 쥔 손 쪽으로 살짝 눕혀서 채를 썬다.
또 다른 방법은 칼 등에 검지 손가락을 올려놓고 칼질 하면 채가 넘어오지 않는다.
④채 길이를 일정하게 하려면 채 길이가 고르지 않으면 지저분해 이럴 때는 재료를 원하는 길이만큼 잘라서 사각으로 만들어 납작 썰기 한 후 채를 썰면 길이가 같다.
방송한 요리 손쉽게 채 써는 법 생활 노하우 (팁)를 참고하세요..
#####################################
Easy Handling
① To prevent the material from sticking to the knife, use a toothpick tape attached to the cross section of the knife on the opposite side of the material.
② If you do not want to move around while standing, you can cut one side slightly and flatten the bottom so that you can cut it easily.
③ If you do not want the chalks to fall over to the opposite side of the knife, lay the knife slightly to the hand holding the knife and cut the chalks.
Another way is to put your index finger on a knife, and if you cut it, it will not come over.
④ If you want to keep the length of the chest, it is messy if the chest length is uneven. If this is the case, cut the material to the desired length and cut it into a square and flatten it.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.