호박밀전병쌈 레시피 ( 요리법 )

MBC 기분좋은날 2015년 2월 11일 방송한 요리 호박밀전병쌈 레시피 ( 요리법 )를 간단히 소개합니다.

호박밀전병쌈

[재료] 단호박 100g, 밀가루 1컵, 양지육수 1/2컵, 물 1/2컵, 달걀흰자 1개, 소금, 백후추, 식용유, 참기름 적당량, 겨자초장

새우 100g, 오징어 1/2마리, 청오이 1/2개, 쇠고기 우둔살100g

1. 단호박은 껍질과 씨를 제거하고 얇게 썰어 찜통에 찐 다음, 뜨거울 때 체에 내린다. 접시에 담아 랩을 씌워서 전자레인지에 가열해도 된다.

2. 큰 그릇에 물, 양지육수, 달걀 흰 자, 소금을 넣고 섞은 후, 밀가루와 호박 으깬 것을 넣고 섞어 체에 한 번 내린다.

3. 팬에 기름을 두르고, 여분의 기름은 닦아낸 다음 불을 약하게 줄이고 반죽을 한 숟가락씩 떠 놓고 얇게 펴서 윗면이 마르면 뒤집어서 살짝 지져 꺼내 식힌다.

4. 새우는 뜨거운 물에 살짝 데쳐서 찬물에 헹궈내어 기름 두른 팬에 후추 뿌려 살짝 볶았다가 반 저며 둔다.

5. 오징어는 껍질을 벗기고 가늘게 채 썰어서 약불에 달군 팬에 기름을 두르고 볶다가, 소금과 백후추로 간 한다.

6. 오이는 돌려 깎아 채 썰어서 소금에 살짝 절여두었다가 물기를 꼭 짜고 팬에 기름을 둘러 볶아 식힌다.

7. 쇠고기는 채 썰어 간장, 후추, 참기름을 넣어 버무려 두었다가 달군 팬에 볶아 식힌다.

8. 호박밀전병을 접시 가장자리에서부터 안쪽으로 포개어서 담고, 가운데에 새우와 오이, 쇠고기, 오징어를 담고 겨자초장을 곁들인다.

방송한 요리 호박밀전병쌈 레시피를 참고하세요..

#####################################
Pumpkin spinach wrap

[Ingredients] 100 g pumpkin, 1 cup flour, 1/2 cup of broth, 1/2 cup water, 1 egg white, salt, white pepper, edible oil, sesame oil,

100g of shrimp, 1/2 of squid, 1/2 of blue cucumber, 100g of beef rump

1. Remove the shells and seeds from the pumpkin, slice it thinly, steam it in a steamer, and put it on the sieve when it is hot. It may be heated in a microwave oven by putting it on a plate and wrapping it.

2. In a large bowl, add water, broth, egg white, salt and mix. Add flour and pumpkin mashed and mix.

3. Fry the oil in the pan, wipe off the excess oil, lightly reduce the fire, place the dough in a spoon, spread it thinly, turn it upside down when it is dry, cool it out, and cool it out.

4. Heat shrimp in hot water and rinse in cold water. Sprinkle pepper on oiled pan and lightly fry.

5. Peel off the squid and thinly slice it into a pan filled with oil and fry, then go to salt and white pepper.

6. Cut the cucumbers and cut them into small pieces of salt. Squeeze the water and fry the oil in the pan.

7. Cut the beef into soy sauce, pepper, and sesame oil.

8. Pumpkin spring rolls are stacked inward from the edges of the dishes, with shrimp, cucumber, beef and squid in the middle, accompanied by mustard seeds.

참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.

오리온 스윙칩은 어떤 맛 일까 ?

 오리온 스윙칩은 어떤 맛 일까 ?  오리온 스윙칩은 포카칩과 더불어  1994년부터 내고 있는  볶음 고추장맛으로 기억하고 있는 감자칩입니다. 2014년 이전에는 얇았고 여러 종류가 있었으나 2014년~2015년까지 일시적으로 개편되어 상당히 두꺼워...

ad