시금치 연근 샐러드 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 2월 23일 방송한 요리 따뜻한 시금치 연근 샐러드 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

따뜻한 시금치 연근 샐러드

[재료] 시금치 500g, 베이컨 6장, 건포도 80g, 잣 2큰술, 올리브오일 2~3큰술, 소금 약간, 연근, 피자용 모짜렐라 치즈

[과정]

1. 시금치는 4~5cm로 툭툭 자르고, 베이컨 1.5cm로 자른다. 건포도는 끓는 물에 10분 정도 불려 건져 물기를 제거해서 차게 식혀 준비한다.

2. 프라이팬에 올리브오일을 두르고 베이컨 볶다가 잣을 넣어 볶는다. 베이컨과 잣을 종이타올로 닦아낸다.

3. 건포도는 차게 식힌 다음 소금을 살짝 뿌려 고루 섞는다. (이때, 가루 치즈를 조금 첨가해도 좋다.)

4. 모든 재료를 볼에 넣고 고루 섞는다. 또는 그릇에 시금치, 볶음 베이컨과 잣, 튀긴 연근 순으로 얹어 낸다.

*연근튀김: 연근은 3mm 폭으로 자른다. 데친 연근에 피자치즈를 앞 뒤로 무쳐 프라이팬에 굳는다.

방송한 요리 따뜻한 시금치 연근 샐러드 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Hot spinach root lot salad

[Ingredients] Spinach 500g, 6 bacon, 80g raisins, 2 tablespoons of pine nut, 2 ~ 3 tablespoons of olive oil, a little bit of salt, lotus root, mozzarella cheese for pizza

[process]

1. Cut spinach into 4 ~ 5cm and cut into 1.5cm bacon. Raisins are boiled in boiling water for about 10 minutes, remove the water and prepare to cool.

2. Put olive oil in frying pan and fry bacon and put pine nuts and fry. Wipe bacon and pine nuts with a paper towel.

3. Cool the raisins cold, then sprinkle with salt and mix evenly. (At this time, a small amount of powdery cheese may be added.)

4. Put all the ingredients in the bowl and mix them evenly. Or put spinach in a bowl, stir fried bacon and pine nuts, followed by fried lotus root.

* Lotus root fry: Lotus root is cut to 3mm width. Pour the pizza cheese in the back of the poached lotus root in the frying pan.

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