통섞박지 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 11월 14일 방송한 요리 통섞박지 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

통섞박지

재료
동치미무(6kg)2단, 양파 1개, 배 1/4개, 사과 1/4개, 쪽파한줌
양념 : 황태다시마풀국2컵, 고춧가루 1과1/2컵, 거친고춧가루 1컵, 곤쟁이젓1/2컵, 마늘  1/2컵, 생강1큰술,설탕 3큰술

만드는 법
1. 동치미 무는 깨끗하게 씻어 길이로 반을 가른 다음 2등분 한다.
2. 물:소금 비율 8:1로 하여 3시간 정도 절여 물에 씻지 않고 소쿠리에 건져 물기를 뺀다.
3. 양파, 배, 사과는 믹서에 간다.
4. 황태,다시마,무,양파,대파,표고버섯을 넣어 육수 낸 다음 찹쌀가루를 넣어 풀국을 쑨다.
5. 황태찹쌀풀국에 양파, 배, 사과 간 것을 넣고 나머지 양념을 모두 넣어 골고루 섞는다.
6. 물기를 제거한 무에 섞어 놓은 양념을 넣어 윤기가 나도록 버무린다.
 #늦게 먹을 섞박지는 길이로 반을 갈라 큼직하게 담근다.

방송한 요리 통섞박지 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Together
material
Dongchimi radish (6kg), 2 onion, 1 onion, 1/4 pear, 1/4 apple,
Seasoning: 2 cups, 1 cup and 1/2 cup of red pepper powder, 1 cup of rough red pepper powder, 1/2 cup of hotspring and 1/2 cup of garlic
          1 tablespoon ginger, 3 tablespoons sugar

how to make
1. Wash the dongchimi mushrooms cleanly, cut half in length, and divide into two halves.
2. Water: salt ratio of 8: 1, about 3 hours after the water is not washed in the sink, drain and drain.
3. Onions, pears and apples go to the mixer.
4. Put yellowtail, kelp, radish, onion, green onions, and shiitake mushrooms and put in the glutinous rice powder.
5. Put the onion, pear and apple into the glutinous glutinous rice paste, and mix all the remaining sauce.
6. Put the seasoning mixed in the radish removed from the water to make it shiny.
  # Submerged in half the length of time to eat, soak thoroughly.

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