콩나물냉채
[재료] 뚱뚱이 콩나물(거두절미)300g, 청피망 1개, 전복 1마리, 오징어 1마리,
팽이버섯 1봉, 표고버섯 5개, 다진 쇠고기 200g, 새우 10마리(통마늘,
통생강, 파 이파리)
[버섯과 고기 양념] 만능 간장 2T, 다진 마늘 1T, 참기름 1/2T, 후추 약간
[소스] 만능 간장 5T, 식초 3T, 설탕 4T, 식초 3T, 다진 마늘 2T, 고추기름 4T
(전체 소스의 1/3 분량)
[과정]
1. 콩나물은 머리와 꼬리를 떼서 준비 한다. 끓는 물에 살짝 데쳐 얼음물 담가둔다. 채에 받쳐 물기를 제거 한다. 팽이버섯은 밑둥을 제거하여 데쳐낸다.
2. 김 오른 찜통에 손질한 전복을 부드럽게 찐다. 살만 발라내어 얇게 저며 썰어둔다.
3. 오징어는 껍질한 제거한 몸통만 데쳐 낸다. 얼음물에 담갔다가 건져 링 모양으로 썬다. 새우는 찬물부터 생강, 파 이파리, 마늘을 넣어 끓이다가 끓기 시작하면 불을 끄고 2~3분간 뜸을 들인 후 꺼내 얼음물에 담갔다가 건져낸다.
4. 청피망은 씨를 제거하고 채 썬다.
5. 표고버섯은 채 썰어 분량의 양념장을 넣어 볶아낸다. 다진 쇠고기도 양념하여 수분이 없어질 때까지 바짝 볶아낸다.
6. 모든 재료를 차갑게 냉장보관 한다.
7. 분량의 소스 재료를 섞어둔다.
8. 그릇에 각각의 재료를 담고 소스를 끼얹는다.
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Cold bean sprouts
[Ingredients] Fat bean sprouts (red pepper) 300g, blue pepper 1, 1 abalone, 1 squid,
One top mushroom, five shiitake mushrooms, minced beef 200g, 10 shrimp (whole garlic,
Tuberous ginger, papyrus)
[Mushroom and meat sauce] All-purpose soy sauce 2T, chopped garlic 1T, sesame oil 1 / 2T, pepper a little
[Source] universal soy sauce 5T, vinegar 3T, sugar 4T, vinegar 3T, chopped garlic 2T, chili oil 4T
(1/3 of full source)
[process]
1. Bean sprouts are prepared by removing their hair and tail. Slightly boil in boiling water and soak in ice water. Remove the water from the support. The top mushroom is removed by removing the base.
2. Gently steam the abalone, which has been trimmed in the right steamer. Throw it thinly and slice it thinly.
3. Cuttlefish only picks up the removed skin. Soak it in ice water and bring it into a ring shape. When the shrimp starts to boil with cold water, add ginger, parsley, and garlic. When it starts to boil, turn off the light and let it boil for 2-3 minutes, then take it out and dip it in the ice water.
4. Remove blue-green peppers and cut them.
5. Shiitake mushrooms are cut into pieces and sauteed with sauce. Minced beef is seasoned and fried until the water is gone.
6. Refrigerate all ingredients cold.
7. Mix a portion of the source material.
8. Put the ingredients in a bowl and sauce.
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