검은콩 죽
[재료]
검은콩 2컵, 물 6컵, 소금 약간
[옹심이] 찹쌀가루 3컵, 끓는 물 9큰술, 녹말 1/2컵, 잣 적당량
[과정]
1. 검은콩은 깨끗이 씻어 불린다. 냄비에 넉넉하게 물을 붓고 소금을 넣어 펄펄 끓인 뒤 검은콩을 넣고 부르르 한소끔 끓여 냉수에 헹군다.
2. 분량의 물을 끓여 식힌 뒤 믹서에 1의 콩과 함께 붓고 곱게 갈아 체에 밭는다. 콩국물을 만들어 둔다.
3. 찹살가루에 끓는 물을 붓고 말랑말랑하게 익반죽을 하여 잣을 하나씩 넣고 지름 1.5cm 크기의 옹심이를 만든다. 녹말에 굴려 끓는 물에 넣고 동동 떠오르도록 삶은 뒤 체로 건져 냉수에 헹군다.
4. 반질반질한 옹심이를 오목한 그릇에 담고 따뜻하게 데운 콩국물을 부은 뒤 먹기 직전에 소금으로 간하여 낸다.
방송한 요리 검은콩 죽 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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MBC pleasant day March 7, 2016 broadcast We introduce black bean porridge recipe (recipe, making, making method) briefly.
Black bean porridge
[material]
2 cup black beans, 6 cups of water, a little salt
[Onomyee] 3 cups of glutinous rice flour, 9 tablespoons of boiling water, 1/2 cup of starch, jute
[process]
1. Black beans are washed and called clean. Pour plenty of water into the pot, add salt, boil pudding, add black beans, boil and boil, and rinse in cold water.
2. Boil a small amount of water, cool it, pour it into the mixer with 1 bean, and finely fill it. We make bean soup.
3. Pour boiling water into the powdered chickpeas, put the pie on each side, and make a 1.5cm-diameter eggplant. Roll in the starch, put it in boiling water, boil it so that it floats, then rinse it in cold water.
4. Semi-sardine In a hollow bowl with half-pounded onion sauce, pour the warm soup of beans and salt with salt immediately before eating.
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