고등어 소보루
[재료] 고등어(석장뜨기 한 것) 2장 (약 400g), 대파 1대, 생표고버섯 3개
A: 청주 3T, 간장 2T, 설탕 1T, 통깨 1T, 소금, 식용유 2T
[과정]
1. 고등어는 석장뜨기 하여 잔가시를 제거하고 소금을 뿌려 냉장고에 보관한다.
찬물로 소금을 싹 씻어 물기를 종이타올로 닦는다. 한입 크기로 자른다.
2. 대파는 다진다.
3. 프라이팬에 식용유를 두르고 중불에서 2의 대파를 볶아 향을 낸다.
1의 고등어를 넣어 노릇하게 색이 나면 나무주걱으로 으깨어준다.
4. A를 넣고 계속 저어주며 국물이 없어질 때까지 보슬보슬하게 볶는다. 마지막에 통깨를 넣어 마무리한다. (저장 용기에 넣어 냉장고에서 5일간 보관가능)
방송한 요리 고등어 소보루 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Mackerel soblo
[Materials] Two mackerel pancakes (about 400g), one green mackerel, three green mushrooms
A: Cheongju 3T, soy sauce 2T, sugar 1T, sesame 1T, salt, cooking oil 2T
[process]
1. The mackerel is set aside to remove the residual juice, sprinkled with salt and kept in the refrigerator.
Wash the salt with cold water and wipe it with paper towel. Cut into bite size.
2.
3. Put cooking oil in a frying pan and fry 2 big beans in medium bean to make incense.
Put 1 mackerel and put it in a shade and shake it with a wooden spatula.
4. Add A and continue stirring. Fry until bloom disappears. Finish by putting sesame seeds at the end. (Can be stored in refrigerator for 5 days in storage container)
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