통마늘 장아찌
재료
통마늘30개, 소금1/2컵, 식초1컵, 물1.5L
양념장: 마늘 삭힌물1/2컵, 다시마육수3컵, 국간장 1½컵, 진간장 1½컵, 식초3/4컵, 설탕3컵
만드는 법
1. 하지 전 통마늘은 얇은 속껍질 한 겹만 남기고 껕껍질을 모두 벗긴다.
2. 손질한 마늘을 깨끗하게 씻어 물기 충분히 뺀 다음 항아리에 담고 물, 소금, 식초를 섞어 마늘이 자작하게 잠길 정도로 붓는다.
3. 20일 후 마늘이 노르스름해지면 삭힌 물 1/2를 따라 내어 나머지 양념을 섞어 달여 식혀 붓는다.
4. 일주일 간격으로 3회 반복하여 달여 준다.
방송한 요리 통마늘 장아찌 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Pickled radish
material
30 whole sesame seeds, 1/2 cup salt, 1 cup vinegar, 1.5L water
Marinade: 1/2 cup of garlic water, 3 cups of seaweed soup, 1 ½ cups of soy sauce, 1 ½ cups of soy sauce, 3/4 cup of vinegar, 3 cups of sugar
how to make
1. Before the lower legs, the whole garlic peel is removed leaving only a thin layer of skin.
2. Wash groomed garlic cleanly, drain enough water, put in a jar, mix water, salt, vinegar and pour enough to submerge the garlic.
3. After 20 days, when the garlic becomes yellowish, take 1/2 of the boiled water and mix the remaining sauce.
4. Repeat three times at weekly intervals.
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