도다리쑥국
[재료] 도다리 1kg, 쑥 200g, 무 1/4개 분량, 양파 1개, 대파 1대, 청양고추 2개, 청주 1/2C, 다진 마늘 1T, 국간장 약간, 소금 약간, 다시마 육수 3L
1. 도다리는 내장을 제거하고 비늘을 제거한다. (머리와 꼬리 부분도 넣어 끓인다) 먹기 좋은 크기로 자른다. 쑥은 손질하여 깨끗이 씻어 준비해 둔다. 대파와 청양고추는 어슷썬다.
2. 무는 연필깎듯이 돌려가며 두툼하게 썬다. 양파는 슬라이스한다.
3. 다시마육수에 썰어둔 무를 넣어 투명해질때까지 끓여 우린다.
4. 손질한 도다리와 양파, 대파, 청양고추, 다진 마늘을 넣어 끓인다.
5. 도다리 살이 익으면 국간장과 소금으로 간을 맞추고 마지막에 쑥을 넣어 한소끔 더 끓여 낸다.
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Mugwort
[Ingredients] 1kg of ground tea, 200g of mugwort, 1/4 pieces of radish, 1 onion, 1 green onion, 2 cheongyang red pepper, 1 / 2C of sake, 1T of chopped garlic, some soy sauce,
1. Remove the intestines and remove the scales. (I put the head and the tail part together and boil it.) We cut in good size to eat. We clean mugwort and clean and prepare. Dae-pa and Cheongyang red pepper are eared.
2. Turn the pencil shaved and cut thickly. Onions slice.
3. Put the chopped radish in the kelp soup and boil until it is clear.
4. Boil the prepared stools, onion, green onions, red pepper and chopped garlic.
5. If you have a steak, cook the soup with soy sauce and salt and add mugwort at the end to boil it.
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