한국풍 쇠고기 감자 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 8월 7일 방송한 요리 한국풍 쇠고기 감자 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

한국풍 쇠고기 감자

[재료] 불고기감 소고기 300g, 감자 3~4개, 양파 1개, 생표고 3개

[한국풍소스] 맛간장 4T, 통깨 2T, 오렌지마말레드 2T, 청주 2T, 고춧가루 2T, 파 10cm (흰부분 다짐), 참기름 2T, 마늘다짐 1T, 생강다짐 1t

1. 감자는 껍질을 벗겨 큼작하게 자른다. 양파는 4~6등분으로 자른다. 생표고도 4등분 한다. (감자는 미리 삶아둔다.)

2. 프라이팬에 참기름을 넣고 중불에서 불고기감 소고기를 넣고 청주를 뿌려주며 굽는다. 색깔이 변하면 감자와 양파를 넣어 붓는다.

3. 물 2C을 넣고 끓인다. 끓어오르면 거품을 걷어내고 한국풍소르를 넣고 15분정도 조려준다.

방송한 요리 한국풍 쇠고기 감자 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Korean style beef potato

[Ingredients] Beef roast beef 300g, potatoes 3 ~ 4, onion 1, green 3

[Korean style sauce] Taste soy sauce 4T, sesame 2T, orange maral red 2T, sake 2T, red pepper powder 2T, wave 10cm (white part compaction), sesame oil 2T, garlic compaction 1T, ginger compaction 1t

1. Peel the potatoes and cut them in a crisp color. Onions cut into 4 to 6 equal parts. The raw chart is also divided into four. (Potatoes boil in advance.)

2. Put sesame oil in a frying pan and add beef from roasted beef in medium beef. Sprinkle with sake and bake. When the color changes, put potatoes and onions.

3. Add water 2C and boil. When it boils, remove the bubbles and add Korean sour sauce for 15 minutes.

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