가지찜
[재료] 가지 6개, 쇠고기(우둔살) 150g, 실고추 약간, 대파 1대, 달걀 1개
[육수] 쇠고기(양지) 50g, 물 3C, 소금 1/2t, 청장 1T
[쇠고기양념] 진간장 2T, 다진 파 1T, 다진 마늘 1T, 설탕 1T, 후춧가루 1/4t, 깨소금 1/2T, 참기름 1/2T
1. 가지는 6cm 길이로 자른 뒤 양끝을 1.5cm 정도로 남기로 열십자나 세 갈래로 칼집을 넣어 소금에 절인다.
2. 쇠고기는 곱게 다진 뒤 분량의 양념을 넣고 주물러 소를 만든다. 대파는 4cm 길이로 채 썬다.
3. 끓는 물에 양지머리를 넣고 푹 끓인 뒤 소금과 청장으로 간을 맞춰 육수를 낸다.
4. 절여 놓은 가지를 면보에 싸 물기를 거둔 뒤 칼집을 벌려 2의 소를 채워 넣는다.
5. 깊이가 낮은 냄비에 가지를 가지런히 앉히고 3의 육수를 부어 끓인다. 가지가 부드럽게 익으면 파채와 실고추를 얹은 뒤 달걀을 멍울 없이 풀어 줄알을 친다.
방송한 요리 가지찜 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Steamed eggplant
[Ingredients] 6 pieces, beef (rash) 150g, a little lollipop, a big wave, 1 egg
[Broth] Beef (sunny) 50g, water 3C, salt 1 / 2t, Chief 1T
[Beef seasoning] Soy sauce 2T, chopped 1T, chopped garlic 1T, sugar 1T, pepper 1 / 4t, sesame 1 / 2T, sesame oil 1 / 2T
1. Cut the branches into 6cm lengths and put the sheaths into the forty-ten or three-folds, leaving both ends at about 1.5cm.
2. Beef finely minced, then put a small amount of seasoning and make a ranch. Cut the green onion 4cm long.
3. Put the brisket in boiling water, boil it thoroughly, and pour the broth along with the salt and chrysanthemum.
4. Place the cut branches on a cotton swab, then open the sheath and fill the two cows.
5. Place the egg in a low-depth pot and pour 3 boiling water. When the branches ripen softly, top with paprika and red pepper, and loosen the eggs without bruising them.
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