양배추 비빔밥 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 8월 7일 방송한 요리 양배추 비빔밥 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

양배추비빔밥

[재료] 밥 2공기, 닭가슴살 2장, 파(파란부분) 1대, 생강 1/2쪽, 요리초 적당량, 양배추 1/4개, 아삭이고추 2개, 깻잎 5장(또는 바질), 레디쉬 2알, 버터 약간, 땅콩다짐 약간

[매운레몬소스] 레몬즙 3T, 두반장 1T, 맛간장 1T, 닭육수 1T, 소금 약간

1.냄비에 닭가슴살과 파, 생강을 넣는다. 물을 넉넉히 넣은 다음 중불에서 끓인다. 거품을 걷어내며 20분정도 삶는다. 냄비에서 꺼내어 차게 식힌다.

2. 물에서 한번 깨끗하게 씻어낸다. 먹기 좋게 찢는다. 요리초에 무쳐둔다. 냉장고에 넣어 차게 준비한다.

3. 고슬하게 지은 밥에 요리초를 넣어 섞는다.

4. 양배추는 곱게 채친다. 풋고추는 짧게 채친다. 얼음물에 담가둔다.

5. 그릇에 밥을 담고 그 위에 채친 채소를 얹는다. 그 위에 먹을 만큼의 양의 삶은 닭고기를 얹는다. (남은 닭 삶은 물은 기름기를 걷어내어 지퍼백에 담아 냉동고에 얼려 닭육수로 활용한다.)

6. 분량의 매운레몬소스에 6의 닭육수를 1T 넣어 섞는다.

7. 버터를 녹이고 땅콩다짐을 섞어서 위에 소보로처럼 뿌린다.

8. 그 위에 소스를 끼얹어 비벼 먹는다.

방송한 요리 양배추비빔밥 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Cabbage bibimbap

[Ingredients] Rice 2 air, chicken breast 2, par 1, ginger 1/2, cucumber proper, 1/4 cabbage, 2 chopped red pepper, 5 leaves (or basil) Shh 2 eggs, a little butter, peanut compilation a little

[Spicy lemon sauce] Lemon juice 3T, two half squares 1T, flavored soy sauce 1T, chicken soup 1T, salt slightly

1. Put chicken breast, pork and ginger in pan. Add plenty of water and boil it over medium heat. Boil the bubbles and boil for about 20 minutes. Take it out of the pot and cool it down.

2. Wash thoroughly once in the water. It tears to eat well. I put it in the cooking candle. Put it in the fridge and let it cool.

3. Add cooked rice to the battered rice and mix.

4. Cabbage is finely chopped. The green pepper is short. Immerse in ice water.

5. Put the rice in the bowl and put the vegetables on it. On top of that, she puts a chicken on a boiled egg. (The remaining chicken boiled water is used to remove grease and put it in a zipper bag and freeze it in the freezer to serve as chicken broth.)

6. Add 1 T of 6 chicken broth to a spicy lemon sauce.

7. Dissolve the butter and mix the peanut compaction, and sprinkle it on the top like sobros.

8. Sprinkle sauce on top of it.

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