차돌박이 유자소스 무침
재료
맥주 500ml, 차돌박이 250g, 영양부추 80g, 치커리 50g, 방울토마토 300g, 양파 1/2개,
유자 소스 : 정제 백당 1T, 식초4t, 유자청3T, 소금 약간, 다진 마늘 약간, 올리브오일3T,
레몬즙1T, 간장2T
1. 맥주에 차돌박이를 데쳐준다.
2. 유자소스를 섞어서 차게 보관한다. (레시피 순서대로 넣고 설탕이 완전히 녹으면 유자청이하 재료를 넣어 잘 섞어서 완성. 올리브 오일이 마지막에 들어간다)
3. 양파는 가늘게 채 썰어서 찬물에 5분간 담가 아린 맛을 제거한다.
4. 방울토마토는 꼭지를 떼고 4등분 한다.
5. 치커리는 씻은 뒤 물기를 제거하고 한입 크기보다 작게 자른다.
6. 영양부추는 손가락 1.5마디 길이로 잘라 준비한다.
7. 익힌 차돌박이에 유자소스를 버무린다.
8. 치커리, 영양부추, 차돌박이, 양파채, 방울토마토 순서로 올린 뒤 유자소스를 얹어서 마무리 한다.
방송한 요리 차돌박이 유자소스 무침 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Marbled with yuzu sauce
material
Beer 500ml, marbled 250g, nutritious leek 80g, chicory 50g, 300g drop tomato, 1/2 onion,
Yuzu sauce: refined white sugar 1T, vinegar 4t, citron 3T, salt slightly, chopped garlic slightly, olive oil 3T,
Lemon juice 1T, soy 2T
1. Have a marbled beer.
2. Mix the yuzu sauce and keep it cold. (In order of recipe, when the sugar is completely melted, add the ingredients below the citron and mix well.) Olive oil enters the end.
3. Slice the onion thinly and immerse in cold water for 5 minutes to remove the taste.
4. Remove the nipple tomatoes and divide into 4 equal parts.
5. After washing the chicory, remove the water and cut it smaller than the bite size.
6. Nutritious leek is cut into 1.5 segments of fingers and prepared.
7. Add yuzu sauce to marinated marbled beef.
8. Chicory, nutritious leek, marbled beef, onion and tomatoes in order, then put the yuzu sauce on top of the finish.
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