오징어보쌈 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 8월 21일 방송한 요리 오징어보쌈 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

오징어보쌈

[재료] 오징어 2마리, 춘권피 10장, 땅콩 5T, 오이 1/2개, 당근 1/2개, 비트 1/2개, 양상추 작은잎(양상추) 적당량

[소스재료] 참기름 1T, 두반장 1T, 청주 1T, 토마토케쳡 3T, 간장 2T, 양파 다진 것 2T,

파 흰부분 다진 것 2T, 통깨 1T

1. 갑오징어는 등쪽의 뼈를 빼고 껍질을 벗긴 후 얇은 막까지 벗긴다. 칼날을 뉘어 세로로 칼집을 넣은 다음 다시 가로로 칼집을 넣어 1.5cm폭(가로 칼집 2번, 3번째에서 썬다)로 썰어서 찬물에 한 번 헹군다.

2. 끓는 물에 소금을 약간 넣고 갑오징어를 데쳐 얼음물에 담갔다 물기를 뺀다.

3. 춘권피는 170도 정도의 끓는 기름에 노릇하게 튀겨서 기름기를 뺀 다음 잘게 부순다.

4. 땅콩은 속껍질을 벗기고 체에 담아서 150도 정도의 끓는 기름에 넣었다 건졌다를 5회정도 반복해서 구운색이 연하게 나도록 튀긴다. 기름기를 빼고 다진다.

5. 오이는 (껍질, 흰부분 모두 사용)와 비트, 당근은 4cm길이로 가늘게 채 썰어 찬물에 담갔다 건져 물기를 뺀다.

6. 상추나 양상추는 씻어서 물기를 빼고 먹기 좋은 크기로 자른다.

7. 센불에 팬을 달궈 참기름을 두르고, 약불로 줄여 두반장을 넣어 1분정도 볶다가 청주를 넣어 다시 볶은 후 불을 끈다.

8. 토마토케쳡과 간장을 넣고 섞은 후 식으면, 양파 다짐, 파다짐, 통깨를 넣어 섞는다.

9. 오징어, 오이, 당근, 상추, 땅콩, 만두피 튀긴 것을 그릇에 보기좋게 담고, 소스를 곁들여 낸다.

방송한 요리 오징어보쌈 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Squid bosem

[Ingredients] 2 squid, 10 spring rolls, 5T peanuts, 1/2 cucumber, 1/2 carrot, 1/2 bit, lettuce leaf (lettuce) Appropriate amount

[Source material] sesame oil 1T, two half squares 1T, sake 1T, tomato ketchup 3T, soy sauce 2T, chopped onion 2T,

Chopped white part 2T, sesame 1T

1. Cuttlefish cuts the bones of the dorsal skin, peels it, and peels the thin film. Cut the knife vertically, put the sheath horizontally, and cut it into 1.5cm width (cut 2 pieces of the sheath, 3rd piece) and rinse once in cold water.

2. Put a little salt in boiling water, put the squid in water, dip in ice water and drain.

3. Chun Kwankpei fried in boiling oil about 170 degrees to remove oil and then crushed.

4. Peel the peeled skin, put it in a sieve, put it in boiling oil of about 150 degrees, and it is saved. Exhaust the grease.

5. Cucumber (peel, all white parts), beet, carrot 4cm long and thinly sliced, soak in cold water and remove the drain.

6. Wash the lettuce or lettuce, remove the water and cut to a good size to eat.

7. Fill the pan with hot water, put sesame oil, reduce to about fire, put the two sides, fry for a minute, put the sake, roast again and turn off the fire.

8. Tomato ketchup and soy sauce are mixed, and after cooling, mix with onion, parsley and sesame.

9. Include squid, cucumber, carrots, lettuce, peanuts, fried dumplings in a bowl and serve with sauce.

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