낙지전골 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 8월 21일 방송한 요리 낙지전골 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

낙지전골

[재료] 낙지 2마리, 쇠고기 우둔살 50g, 조갯살 10g, 대파 1대, 양파 1/2개, 풋고추 2개, 붉은고추 1개, 쑥갓 30g, 무 100g, 밀가루, 소금 적당량

[쇠고기 양념] 진간장 1T, 다진마늘 1/2T, 다진 파 1/2T, 설탕 1T, 후춧가루 약간, 깨소금 약간, 참기름 약간

[장국] 물 1 1/2C, 청장 약간, 소금 약간

[낙지양념] 진간장 1 1/2T, 다진 파 1T, 다진 마늘 1T, 고추장 1 1/2T, 고춧가루 1T, 생강즙 1/2T, 후춧가루 약간, 깨소금 1T, 참기름 1T

1. 낙지는 조심스레 뒤집어 먹물주머니와 내장을 뗀다. 밀가루를 넉넉히 뿌려 바락바락 주물러 씻은 뒤, 소금을 넣어 꼬들할 때까지 주물러 씻는다. 4-5cm길이로 썬 후, 낙지양념으로 버무려놓는다.

2. 물을 끓인뒤, 청장과 소금으로 간을 맞춘다.

3. 쇠고기는 핏기를 제거하고 가늘게 썰어 분량의 양념을 넣어 조물조물 주물러 밑간한다.

4. 양파는 손질하여 굵게 채 썰고, 쑥갓은 줄기를 다듬은 뒤 깨끗이 씻어둔다. 대파는 흰 부분만 손질해 5cm길이로 썬다.

5. 무는 3*4cm길이로 얄팍하게 썰어 끓는물에 데친다. 청홍고추는 어슷썰어 씨를 털어낸다.

6. 조갯살은 엷게 탄 소금물에 살살 흔들어 싯은 뒤, 소쿠리에 담아 물을 빼 둔다.

7. 전골냄비에 무를 깔고 낙지, 쇠고기, 조갯살, 양파를 가지런히 쪽 둘러 담는다.

8. 색을 맞춰 담은 전골냄비에 2의 장국을 부어 센불에서 끓이다가, 끓기 시작하면 약불로 줄여 쑥갓, 고추, 대파 등을 얹어 천천히 끓여 먹는다.


방송한 요리 낙지전골 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Octopus hotpot

[Ingredients] 2 pieces of octopus, 50g of beef rump, 10g of ginseng, 1 piece of onion, 1/2 of onion, 2 pieces of green pepper, 1 piece of red pepper, 30g of raisins, 100g of flour,

[Beef sauce] Soy sauce 1T, Chopped garlic 1 / 2T, Chopped par 1 / 2T, Sugar 1T, Some black pepper, Some sesame seeds, Sesame oil

[Jangguk] 1 1 / 2C water, a little bit of salt, a little salt

[Octopus seasoning] 1 1 / 2T of soy sauce, 1T of chopped garlic, 1T of chopped garlic, 1 / 2T of red pepper paste, 1T of red pepper powder, 1 / 2T of ginger juice, 1 / 2T of pepper, 1T of sesame oil,

1. Carefully turn the octopus upside down and remove the pouch and intestines. Sprinkle plenty of flour and rinse the Barak Barak rum, then add salt and rinse until it is tangled. After 4-5cm in length, put it in octopus sauce.

2. Boil the water and mix the salt with salt water.

3. Remove the beef and thinly sliced, put a small amount of seasoning, the ingredients will be rumors.

4. Carefully trim the onion and bake it thick, and then trim the stem and clean it. Cut green onion and cut into 5cm length.

5. Bake 3 * 4cm long slices and boil in boiling water. Blue-green pepper shakes off the egg-sliced ​​seeds.

6. Shimasho gently shake the salt water on the thinned salt, then take the water in the colander.

7. Put radish in a hot pot and put octopus, beef, roasted egg, and onion in order.

8. Pour 2 large sauces into a hot pot saucepan filled with the color. Boil it in high heat. When it begins to boil, reduce it to about fire and boil slowly.

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