민어매운탕 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 7월 3일 방송한 요리 민어매운탕 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

민어매운탕

[재료] 민어 1마리, 백합조개 250g, 새우 200g, 쇠고기(등심) 400g, 무 1/2개, 당근 1개, 양파 2개, 대파 3대, 홍고추 3개, 청고추 3개, 머쉬마루버섯 1봉, 애호박 1개

[양념장] 참기름 1/4C, 다진마늘 3T, 고추장 5T, 매운장 5T, 집간장(국간장) 3T, 소금 약간, 후추 약간 다진마늘 2T, 파다짐 1/4컵, 후추, 참기름 적당

민어는 손질하여 토막낸 것을 흐르는 물에 한번 씻는다. 소금물에 1시간 담구어 두었다가 건진다.

2. 백합조개는 해감을 한다. 새우는 수염을 제거한다.

3. 무는 나박썬다. 당근을 연필깎듯이 얇게 썰고 양파는 도톰하게 슬라이스 한다. 대파, 홍고추, 청고추는 어슷썬다. 버섯을 끓는 물에 데쳐내 찬물에 식힌 후 결대로 찢어 준비해둔다. 애호박은 반달썬다.

4. 달군 냄비에 참기름을 넣고 다진마늘을 볶다가 쇠고기를 넣는다. 색이 허옇게 변하면 분량의 고추장을 넣어 3분정도 볶는다. 썰어둔 무를 넣어 한번 더 볶는다.

5. 물을 넉넉히 붓고 끓인다.

6. 국물이 끓으면 1의 민어를 넣어 한소끔 끓이다가 2의 조개와 새우를 넣어 끓인다.

7. 끓으면 (3)의 야채들은 넣고 끓인다. (탕을 뜨기 전에 데친 버섯과 쑥갓을 넣는다)

8. 국간장과 소금, 후추로 간을 한다.

방송한 요리 민어매운탕 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Cream fish

[Ingredients] One crayfish, 250g of lily shell, 200g of shrimp, 400g of beef (fillet), 1/2 of radish, 1 carrot, 2 onions, 3 large radishes, 3 red peppers, 3 chili peppers, 1 stick, 1 zucchini

[Seasoning] Sesame oil 1 / 4C, Chopped garlic 3T, Kochujang 5T, Spicy chestnut 5T, House soy sauce (soup soy sauce) 3T, Salt, Pepper slightly chopped garlic 2T,

The croaker is cleaned and washed once in running water. Soak in brine for 1 hour and drain.

2. The lily shells should be calibrated. The shrimps remove the whiskers.

3. Boil the nuts. Slice the carrots into thin slices like pencil shavings and slice the onions. The green onion, red pepper, and blue pepper are eared. Dehydrate the mushrooms in boiling water, cool them in cold water and tear them to prepare them. The zucchini slices half moon.

4. Put the sesame oil into the pan, add the beef to the chopped garlic. If the color changes drastically, put in a small amount of hot pepper paste and fry for 3 minutes. Put the chopped radish and fry one more time.

5. Pour more water and boil.

6. When the broth is boiled, add 1 broth and boil it. Boil 2 shells and shrimp.

7. When boiled, add (3) vegetables and boil. (Put the mushroom and sagittariat before boiling)

8. Make soup with soy sauce, salt and pepper.

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