산야초 식혜 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 7월 9일 방송한 요리 산야초 식혜 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

산야초식혜

[재료] 엿기름 4C, 물 7C, 설탕 2T, 밥 3공기, 설탕 1/2~1컵

생강 1쪽, 통계피 10cm 1개, 산야초 발효액 적당량

1. 물 7컵에 엿기름을 담가 1시간정도 불린다.

2. 엿기름이 불면 바락바락 주물러서 중간 체에 밭아 거른 물을 다시 고운 면보자기에 밭아 가라앉힌다.

3. 엿기름 찌꺼기에 다시 물 4컵을 부어서 바락바락 주물러 헹궈 중간 체에 밭아 다시 고운 면보자기에 밭아서 가라앉힌다.

4. 보온밥솥에 밥을 담고 (2)의 엿기름물을 가라앉힌 것을 붓는다. (찌꺼기가 들어가지 않도록)

스위치를 보온으로 해서 4~6시간 두었다가 밥알이 40알정도 떠오르면 밥알을 건져 찬물에 씻어서 냉장고에 둔다.(나중에 담아 낼 때 띄우기위함)

5. (4)를 큰 냄비에 붓고 3의 엿기름을 가라앉힌 물의 윗물만 따라서 붓고 끓인다.

6. 설탕, 생강 편, 통계피를 넣어 센불에 끓이다 중간불로 줄여서 거품을 걷어내어 가면서 끓인다.

7. 통계피와 생강은 건져내고 차게 식혀서 그릇에 담고 위에 건져놓았던 밥알을 1작은술 띄운 뒤, 산야초발효액을 1컵당 2T씩 넣어 섞어낸다.

방송한 요리 산야초식혜 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Sanyaso Sikhye

[Ingredients] Malt 4C, water 7C, sugar 2T, rice 3 air, sugar 1/2 to 1 cup

Ginger 1 page, statistics 10cm 1 piece, the amount of fermented soy sauce

1. The malt is soaked in 7 cups of water for about an hour.

2. When the malt blows, Barak Barak is plowed, and the water that has been plowed into the intermediate body is poured into the wrapping cloth of the fine cotton again.

3. Pour 4 cups of water into the malt residue, rinse out Barak Barak and rinse it in the intermediate body, then sink it into the fine cotton wrapper again.

4. Put the rice in the warming rice cooker and pour the malt-water of (2). (So ​​that the residue does not enter)

Put the switch on for 4 ~ 6 hours, and when the rice is about 40 liters, remove the rice and wash it in cold water and place it in the refrigerator (to be displayed when you put it in later).

5. Pour (4) into a large pan and pour and boil only the supersaturated water of the three malts.

6. Add sugar, ginger, and statistical blood to boil over high heat. Boil the bubbles while boiling.

7. Statistical Analyzes of blood and ginger are cooled, chilled and placed in a bowl, and a cup of rice is placed on top of it, and then put 2 teaspoons per cup.

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