양상추쇠고기쌈
[재료] 양상추 5장, 쇠고기 50g, 표고버섯 2개, 샐러리 1/2대, 죽순 1/4개, 양파 1/4개, 홍고추 1/2개
[소스 재료] 다진 대파(흰부분) 1T, 다진 마늘 1t, 다진 생강 1t, 파기름 1T, 굴소스 1/2t, 설탕 1t, 후춧가루 약간, 물녹말 1T, 참기름 1t
1. 양상추는 가위로 동그랗게 자른다.
2. 쇠고기는 간장, 청주, 후추로 밑간을 한 뒤, 녹말과 식용유 약간을 넣고 30분간 재워둔다.
3. 쇠고기, 표고버섯, 샐러리, 죽순, 양파, 홍고추는 가로세로 각각 0.5cm크기로 썬다.
4. 팬에 기름을 두르고 다진 대파, 다진 마늘, 다진 생강을 넣어 볶다가 (2)의 채소를 넣어 함께 볶는다.
5. 여기에 굴소스, 간장, 설탕, 후춧가루를 넣어 어느 정도 볶다가 물 녹말을 넣어 걸쭉하게 한 뒤 참기름을 넣는다.
6. (1)의 양상추에 (4)를 먹을 만큼 담아서 낸다.
방송한 요리 양상추쇠고기쌈 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
#####################################
Lettuce beef wrap
[Ingredients] 5 lettuce, 50 g beef, 2 shiitake mushrooms, 1/2 celery, 1/4 bamboo shoots, 1/4 onion, 1/2 red pepper
[Source material] Chopped green onions (white part) 1T, chopped garlic 1t, chopped ginger 1t, crushed 1T, oyster sauce 1 / 2t, sugar 1t, pepper slightly, water starch 1T, sesame oil 1t
1. Cut the lettuce with scissors.
2. Beef with soy sauce, sake, pepper, starch, put some marinade and cooking oil and put 30 minutes.
3. Cut beef, shiitake mushroom, celery, bamboo shoot, onion, and red pepper to a size of 0.5cm each.
4. Put oil in the pan, chopped green onion, chopped garlic, chopped ginger, put it in the fry, and put the (2) vegetables and fry together.
5. Add oyster sauce, soy sauce, sugar, and black pepper. Fry to a certain extent. Add water starch and thicken and add sesame oil.
6. Pour (4) into the lettuce of (1).
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.