곰탕 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2015년 11월 25일 방송한 요리 곰탕 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

곰탕

[재료] 쇠고기(양지) 300g, 쇠고기(사태) 100g, 곱창 100g, 허파 100g, 양 100g, 곤자소니(창자) 100g

[쇠고기 양념] 국간장 1T, 다진 파 1T, 다진 마늘 1T, 후춧가루 1/4t, 참기름 1T, 소금 1/2T

무 150g, 다시마 사방 10cm, 소금 적당량, 밀가루 적당량, 물 10C, 국간장 약간

1. 양지머리와 사태, 허파는 흐르는 물에 씻은 뒤 찬물에 1~2시간 담가 핏물을 뺀다.

2. 양은 안쪽의 햐얀 기름막을 말끔하게 벗겨내 끓는 물에 살짝 데쳐낸 다음 도마 위에 올려 놓는다. 칼끝으로 벌집 모양처럼 생긴 검은 막을 긁어 벗겨내고 찬물에 여러 번 헹군다.

3. 곱창은 가장자리에 붙어 있는 하얀 기름을 말끔히 뗀다. 소금을 넣고 바락바락 주물러 씻은 뒤 밀가루를 넉넉히 뿌리고 다시 한 번 주물러 씻는다. 곤자소니도 같은 방법으로 손질한다.

4. 깊이가 있는 큰 냄비에 물을 넉넉하게 붓고 끓이다가 손질한 국 건지를 양지와 사태 → 양 → 곱창과 곤자소니 → 허파순으로 넣고 무를 큼지막하게 통으로 썰어 끓인다.

5. 끓고 있는 4의 고기게 젓가락을 찔러 피가 묻어 나오지 않으면 충분히 익고 맛도 우러난 상태. 이때 다시마를 넣어 30분간 우려내면서 한김 식힌다. 고기와 무, 다시마는 건져 1.5x3.5cm 크기로 썬 뒤 분량의 양념을 넣고 무친다.

6. 펄펄 끓는 뽀얀 국물에 양념한 5의 국 건지를 넣는다. 소금과 청장으로 간을 맞춘 그릇에 담아낸다.


방송한 요리 곰탕 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Oxtail soup

[Ingredients] 300g of beef, 100g of beef, 100g of giblets, 100g of lungs, 100g of ginseng, 100g of ginseng

[Beef seasoning] 1 t of soup soy sauce, 1 t of minced paprika, 1 t of chopped garlic, 1/4 t of pepper, 1 t of sesame oil, 1/2 t of salt

No 150g, kelp every 10cm, salt suitable amount, flour suitable amount, water 10C, soup soy sauce a little

1. Briskness, trouble, and lungs are washed in running water and then dipped in cold water for 1-2 hours.

2. Sheep carefully peel off the white oil film on the inside, heat it in boiling water and place it on the cutting board. Scratch off the honeycomb - shaped black membrane with the tip of a sword and rinse it several times in cold water.

3. Remove the white oil attached to the edge of the hips. Add salt, rinse with Barak Barak, rub well with flour, rinse once more. The gonzales are also trimmed in the same way.

4. Pour plenty of water into a deep pot with plenty of water, and then boil it and cook it in a bowl.

5. If you do not bury the chopsticks with boiling 4 meat crabs, it will be well-ripe and tasteless. At this time, putting kelp and letting the concern for 30 minutes cool down. Meat, radish, and kelp are removed, and the size is 1.5x3.5cm.

6. Put boiled seaweed soup into boiling soup. I put it in a bowl with the salt and the chief director.

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