청국장소스보쌈
재료
보쌈용 돼지고기, 월계수 잎, 마늘, 생강, 양파, 대파, 통후추, 청주
돼지고기 밑간 재료
청국장, 맛술, 다진 마늘
소스 재료
청국장1/4C, 간장1T, 고기육수1/2C, 올리고당1/4C, 설탕2T, 다진 마늘1T, 다진 생강1T, 후추, 맛술1T, 참기름
곁들임 음식 재료 >>
부추, 양파, 다진 토마토, 스위트 칠리소스, 레몬즙
조리 방법
1. 돼지고기는 밑간 재료를 넣고 버무려 재워 준다.
2. 찬물에 육수용 재료를 넣고 끓인 후 재워둔 고기를 넣고 삶아준다.
3. 고기가 다 삶아지면 프라이팬에 노릇하게 굽고 그 위에 청국장소스를 끼얹어 가며 청국장 소스의 농도가 걸쭉해질 정도로 끓인다.
5. 고기를 적당한 크기로 잘라 부추 겉절이와 함께 먹으면 비염 잡는 청국장소스 보쌈 완성!
방송한 요리 청국장소스보쌈 레시피를 참고하세요..
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MBC pleasant day February 3, 2015 Broadcast dish Chonggukjang sauce Bossam recipe (recipe) is introduced briefly.
Cheonggukjang sauce bosem
material
Bossam pork, laurel leaf, garlic, ginger, onion, green onions, chili pepper, sake
Pork meat ingredients
Cheonggukjang, sashimi, chopped garlic
Source material
Chungkookjang 1 / 4C, soy sauce 1T, meat broth 1 / 2C, oligosaccharide 1 / 4C, sugar 2T, chopped garlic 1T, chopped ginger 1T, pepper,
Ingredients >>
Leek, onion, chopped tomatoes, sweet chili sauce, lemon juice
How to cook
1. Pork stuffed with ingredients and put to sleep.
2. Add the meat ingredients into the cold water, boil it, and boil the meat.
3. When the meat is boiled, grill it in a frying pan, put the sauce on it, and boil it until the concentration of the sauce is thickened.
5. Cut the meat to the right size and eat it with chopped octopus.
Please refer to the recipe of Chungkukjang sauce bosom recipe.
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