충청도식 해물 수제비 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2017년 2월 15일 방송한 요리 충청도식 해물 수제비 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

충청도식 해물 수제비

재료; 밀가루 2컵, 소금 약간, 들기름 1T, 호두기름 1T, 뜨거운 물 약간, 비닐봉지 한 장

수제비국물: 북어채 100g, 돼지호박 1/2개, 불린 미역 100g, 조갯살 100g, 오징어(몸통) 1마리

양파 1/2개, 고추장 3T, 조선간장 1T, 들기름 1T, 청주 1T, 다진 마늘 1T, 소금 약간, 생수 2L

1. 밀가루 2컵에 들기름, 호두기름 각 1T, 뜨거운 물을 섞어 익반죽한다.

2. 비닐봉지에 반죽을 넣고 20분간 숙성시킨다

3. 냄비에 북어 채 100g, 불린 미역 100g을 넣어 볶고 고추장 3T와 물 2L를 넣고 끓인다

4. 조갯살 100g, 오징어 몸통 한 마리, 애호박, 양파 각 1/2개를 넣는다

5. 먹기 좋은 크기로 반죽을 뜯어 끓여준다

방송한 요리 충청도식 해물 수제비 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Chungcheongdo-style seafood processing fee

material; 2 cups of flour, a little salt, 1 teaspoon perilla oil, 1 tt walnut oil, a little hot water, a piece of plastic bag

Jujube soup: 100 grams of beef tortillas, 1/2 of pumpkin, 100 grams of seaweed, 100 grams of prawns, 1 squid (torso)

1/2 onion, kochujang 3T, Korean soy sauce 1T, perilla oil 1T, sake 1T, chopped garlic 1T, salt, mineral water 2L

1. Mix 2 teaspoons of wheat flour, 1 teaspoon of walnut oil, hot water and stir-fry.

2. Put the dough in a plastic bag and mature for 20 minutes.

3. Add 100 g of bamboo shoots and 100 g of seaweed, boiled in a pan, boil 3 t of hot pepper paste and 2 L of water.

4. Put 100 grams of gill, one squid body, zucchini and 1/2 onion

5. Boil the dough in a good size to eat

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