무 조청
재료
무 600g, 멥쌀가루 500g, 도라지 250g, 마늘 50g, 생강 50g, 엿기름 200g, 물2L
만드는 법
1. 멥쌀은 5시간정도 불려 곱게 빻는다.
2. 무, 도라지, 마늘, 생강은 껍질째 믹서에 곱게 간다.
3. 멥쌀과 무, 도라지, 마늘, 생강 간 것에 물과 엿기름을 넣고 섞어 끓여준다.
4. 한 김 나가면 찬물에 엿기름가루를 섞어 부어주고 뚜껑을 닫아 삭힌다.
5. 삭은 내용물을 팔팔 끓인다.
6. 면 자루에 담아 꼭 짜서 건더기는 버리고 당화액은 끓인다.
7. 처음에는 강한 물로 끓이다가 점차 잰 거품이 나타나고 누르스름해지면 불을 약하게 해서 졸여 준다.
8. 주걱으로 떨어 뜨려 보았을 때 엉기는 것처럼 걸쭉하게 떨어지면 다된 것이다.
방송한 요리 무 조청 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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No
material
600g of radish, 500g of rice flour, 250g of bellflower, 50g of garlic, 50g of ginger, 200g of malt, 2L of water
how to make
1. Rice is ground for 5 hours.
2. Radish, bellflower, garlic, ginger goes to the mixer in the skin.
3. Put rice, radish, bellflower, garlic and ginger in water and malt.
4. If one goes out, pour malt flour into cold water, pour it, and close the lid.
5. Boil the contents of the crisps.
6. Put it in a bag of cotton and squeeze it.
7. At first, boil with strong water, gradually bubbled bubbles appear.
8. When you try to drop it with a spatula, you will fall as if it is thick and thin.
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