알루미늄 포일 케이스를 활용한 떡갈비
재료
소고기(우둔살) 300g, 삼겹살 100g 양파 200g, 표고버섯 3장 다진 파 2큰술, 다진 마늘2큰술 간장 2큰술 반, 설탕 1큰술 물엿 2큰술 참기름 2큰술, 소금, 후추 약간
만드는 법
1 간 고기를 준비해서 5분 동안 치댄다. 고기를 손에 대고 문질렀을 때 고기의 결이 보이지 않을 만큼 치대면 된다.
2 양파를 곱게 다진다. 양파의 한쪽 끝을 약 1㎝ 정도 남기고 칼집을 내 썰면 쉽다. 소금에 살짝 절여 물기를 짠다.
3 불린 표고버섯도 곱게 다진다.
4 다진 파 2큰술, 다진 마늘2큰술 간장 2큰술 반, 설탕 1큰술 물엿 2큰술 참기름 2큰술, 후추 약간을 섞어 둔다.
5 다진 양파는 고기, 양념, 표고버섯을 한데 넣고 2분 동안 치댄다. 좌-우-가운데 순서로 치대면 골고루 치댈 수 있다.
6 포일 케이스에 랩을 깔고 치댄고기를 넣어 채운다.
7 고기는 직사각형으로 썰어 구워 먹는다.
방송한 요리 알루미늄 포일 케이스를 활용한 떡갈비 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Rice cake with aluminum foil case
material
Beef (rump) 300g, pork belly 100g Onion 200g, 3 shiitake mushrooms 2 tablespoons minced pork 2 tablespoons minced garlic sauce 2 tablespoons soy sauce 1 tablespoon syrup 2 tablespoons sesame oil 2 tablespoons salt, pepper a little
how to make
1 Prepare the meat for 5 minutes. When the meat is rubbed into the hand, the meat is cut to the extent that it can not be seen.
2 Finely chop onions. It is easy to put one end of the onion about 1 cm and cut out the sheath. Squeeze the salt and squeeze the water.
3 Called shiitake mushrooms finely.
4 Chopped pork 2 tablespoons, chopped garlic 2 tablespoons Soy sauce 2 tablespoons, sugar 1 tablespoon syrup 2 tablespoons sesame oil 2 tablespoons, pepper mixes some.
5 Chopped onions, meat, spices, shiitake mushrooms put together for 2 minutes. Left-right-middle order.
6 Put a wrap on the foil case and fill the diced meat.
7 The meat is sliced into rectangles and eaten.
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