닭발 새콤 무침
재료
닭발 500g, 양파 1/2개, 오이 1/2개, 깻잎 5장, 생각 1쪽, 깨 약간
삶는물: 물2L, 청주 1컵, 된장 1큰술, 월계수잎 2개, 생각 1쪽, 소금 1큰술
양념: 고추장 2큰술, 고춧가루 2큰술, 다진청양고추 1큰술, 참치액 1큰술, 다진마늘 2큰술, 매실청 3큰술, 갈은사과 2큰술, 식초 1큰술
만드는 법
1. 물 2ℓ에 생강 1쪽, 월계수 잎 2개, 된장 1큰술, 청주 1컵, 소금 1큰술을 넣어 삶는 물을 만든다
2. 삶는 물에 닭발 500g을 데친 후 찬물에 헹군다
3. 깻잎 5장을 송송 다진다
4. 사과즙 2큰술, 고추장 2큰술, 고춧가루 2큰술, 마늘 2큰술, 청양고추 1큰술, 참치액 1큰술, 식초 1큰술, 매실청 2큰술을 잘 섞어 양념장을 만든다
5. 오이 1/2개와 양파 1/2개를 채 썰어 준비한다
6. 불에 구운 대파와 함께 닭발을 살짝 볶는다
7. 닭발을 양념에 고루 무쳐 접시에 담고 깻잎과 깨를 뿌려낸다
방송한 요리 닭발 새콤 무침 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Sautéed chicken broth
material
Chicken 500g, 1/2 onion, 1/2 cucumber, 5 leaves, 1 thought, sesame
Boiled water: 2L of water, 1 cup of sake, 1 tablespoon of miso, 2 laurel leaves, 1 thought, 1 tablespoon salt
Seasoning: 2 tablespoons of red pepper paste, 2 tablespoons of chili powder, 1 tablespoon of chopped red pepper, 1 tablespoon of tuna liquid, 2 tablespoons of chopped garlic, 3 tablespoons of plum, 2 tablespoons of ground apple, 1 tablespoon of vinegar
how to make
1. Add 2 tablespoons ginger, 2 laurel leaves, 1 tablespoon miso, 1 cup of sake, 1 tablespoon of salt to make boiled water.
2. Pour chicken 500g into boiling water and rinse in cold water
3. Send five leaves
4. Mix 2 tablespoons of apple juice, 2 tablespoons of red pepper paste, 2 tablespoons of red pepper powder, 2 tablespoons of garlic, 1 tablespoon of Cheongyang red pepper, 1 tablespoon of tuna juice, 1 tablespoon vinegar and 2 tablespoon of squash to make a sauce
5. Slice 1/2 cucumber and 1/2 onion and prepare.
6. Lightly fry chicken feet with roasted chicken
7. Put chicken broth in a sauce well and sprinkle with sesame leaves and sesame.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.