갓김치 고등어조림
재료: 묵은 갓김치, 고등어, 고춧가루, 간장, 다진 마늘, 매실청, 양파, 파, 고추
육수재료: 다시마, 파, 무, 멸치, 새우, 고추
1. 다시마, 파, 무, 멸치, 새우, 고추를 끓여 육수를 만든다
2. 무를 썰어 냄비 바닥에 깐다
3. 묵은 갓김치를 통째로 넣는다
4. 고등어를 위에 깐다
5. 고춧가루, 간장, 다진 마늘, 매실청으로 양념장을 만든다.
6. 양파, 파, 고추를 썰어 넣는다
방송한 요리 갓김치 고등어조림 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Stewed mustard mackerel
Ingredients: old mustard kimchi, mackerel, red pepper powder, soy sauce, chopped garlic, plum celery, onion, green onion, red pepper
Seaweed Ingredients: kelp, kelp, radish, anchovy, shrimp, pepper
1. Boil kelp, pork, radish, anchovy, shrimp, and red pepper to make broth.
2. Cut the radish and place it on the pan bottom
3. Put all of your old mustard kimchi
4. Put mackerel on top
5. Make seasoning sauce with red pepper powder, soy sauce, chopped garlic, and plum.
6. Slice onions, leeks and peppers
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