섞박지 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 9월 10일 방송한 요리 섞박지 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

섞박지

재료 : 배추1포기, 무1개, 밤12개, 쪽파10대, 청갓1/2단, 미나리1/2단, 대파5대, 마늘2통, 생강1톨, 마른 청각, 고춧가루2컵, 새우젓1/4컵, 황석어젓1/4컵, 실고추10g, 생낙지3마리, 생새우1/2컵, 굵은소금

1. 배추는 겉잎을 떼어내고 반을 갈라 소금물에 절이고 잎 사이도 소금을 고루 뿌려 담가 절인다.

2. 무는 크고 고른 것으로 골라 잔털은 떼어내고 깨끗하게 솔로 문질러 준 후에 3cm 길이로 토막 낸 후에 0.6-7cm 두께로 나박 나박하게 썰어 1의 배추 절인 사이사이에 넣어 절인다.

3. 무가 살캉하게 절여지면 먼저 건지고 찬물에 헹궈 소쿠리에 담아 물기를 뺀다. 담가 두었던 배추줄기가 구부러질 정도로 절여지면 건져 찬물에 헹궈 물기를 뺀 후에 4cm 길이로 자른다.

4. 밤은 껍질 벗겨 도톰하게 썰고 마른 청각은 쌀뜨물에 주물러 가면서 불려 물기를 꼭 짜서 먹기 좋은 크기로 잘게 자른다.

5. 쪽파 청갓 미나리는 다듬어 씻어 썰고 대파는 흰 부분만 준비해서 어슷하게 편 썰기한다.

6. 생강 마늘은 껍질을 벗겨 곱게 다져 놓는다.

7. 생낙지는 굵은 소금을 넣어 바락바락 주물러 씻어 물에 헹궈 건진 후에 4cm 길이로 썬다. 생새우는 옅은 소금물에 씻어 건져 도마에 올려 곱게 껍질째 다진다.

8. 볼에 절인 무와 배추를 넣고 고춧가루와 실고추를 넣어 붉게 물이 들도록 버무려 놓았다가 생강 마늘 새우젓 황석어젓을 넣어 버무린다.

9. 고춧가루가 고루 물이 들면 쪽파 대파 미나리 갓을 섞고 준비한 해산물을 넣어 버무린다.

10. 소금으로 모자라는 간을 맞추고 항아리에 담아 우거지를 덮고 익힌다.

방송한 요리 섞박지 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Shaky

Ingredients: 1 disc of Chinese cabbage, 1 radish, 12 chestnuts, 10 teaspoons, 1 tsp green tea, 1/2 teaspoon, parsley 1/2 teaspoon, 5 green peas, 2 garlic, 1 grated ginger, 2 cups of red pepper powder, 1/4 cup, 1/4 cup of Hwang Sukjang sauce, 10g of red pepper, 3 pieces of raw octopus, 1/2 cup of raw shrimp, coarse salt

1. Remove the leaves from the cabbage, cut it in half, and fill it with salt water.

2. Pick a large and firm one, remove the fine hairs and rub it cleanly, then cut it 3cm long and cut it into a thin layer of 0.6-7cm thick and put it between 1 cabbage pickles.

3. If you are marinated with no sugar, drain it first, rinse it in cold water, and drain it into a colander. Rinse the cold stomach of the Chinese cabbage stalk, soak it in cold water, remove the water and cut it to 4cm length.

4. Chestnuts are chopped and chopped, and dry hearing is done by rinsing with rice soaked in water.

5. Cut the red peppercorns and cut them in white.

6. Peel ginger garlic finely.

7. Raw octopus is put in coarse salt, rinse with Barak Barak, rinse in water and cut to 4cm length. The raw shrimp is washed in the salt water and raised on the cutting board and finely crushed.

8. Put pickled radishes and cabbages in the bowl, put red pepper powder and red pepper in it to make red water, and then put ginger garlic, shiwajo, and yellow squash.

9. If the red pepper powder is evenly distributed, mix the prepared red pepper powder with parsley ghats and add the prepared seafood.

10. Place the missing liver in the jar and cover it with the salt.

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