녹두 닭죽
[재료]
닭 1마리, 참기름 5T, 통마늘 10알, 통후추 15알, 대파 1대 분량, 불린 녹두 1C, 불린 찹쌀 1/4C, 마른고추 3개, 물 12C, 실파 3줄기
[과정]
1. 닭은 껍질을 벗겨 4토막으로 자른다.
2. 밑이 두꺼운 냄비를 뜨겁게 달군다. 연기가 날 정도로 뜨겁게 달군 냄비에 참기름을 두른다. 1의 토막 낸 닭을 넣어 양면을 노릇하게 굽는다.
3. 2에 청주를 끼얹어 닭을 한두 번 뒤집어 가며 익힌다.
4. 분량의 물을 붓고 통마늘, 통후추, 대파, 마른고추를 넣어 한소끔 끓인다.
5. 닭 육수만을 걸러내고 익은 닭은 살만 발라낸다.
6. 다시 냄비에 5의 육수와 닭살을 넣고 불린 녹두와 찹쌀을 동량으로 넣어 15분 정도 팔팔 끓인다. 중간 중간 눌러 붙지 않도록 저어가며 끓인다.
7. 그릇에 닭죽을 담는다. 송송 썬 파와 소금을 곁들여 낸다.
방송한 요리 녹두 닭죽 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
MBC pleasant day March 7, 2016 broadcast We introduce briefly mackerel chicken pancake recipe (recipe, making, making method).
Mung bean chowder
[material]
One chicken, 5 tons of sesame oil, 10 eggs of radish, 15 eggs of black pepper, 15 pieces of green onion, 1 part of green onion, 1c of mung bean, 1 / 4C of glutinous rice, 3 pieces of dry red pepper,
[process]
1. Peel the chicken and cut it into 4 pieces.
2. The pan is thick and hot. I put sesame oil on the pot which is hot enough to smoke. Put 1 chopped chicken and bake on both sides.
3. Pour sake into 2 and cook the chicken one or two times.
4. Pour a small amount of water, sesame, chili pepper, green onions and dried red pepper is put into the boil.
5. Only the chicken broth is filtered and the ripe chicken is salted.
6. Put 5 broth and chicken in a pan, add the same amount of mung bean and glutinous rice, boil for about 15 minutes. Stir in the middle and stir until not sticking.
7. Put chicken pie in bowl. It is accompanied with a salmon and a salt.
Please refer to the broadcasted mung bean chicken pancake recipe (recipe, how to make, how to make).
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.