물기 쏙! 도라지 깻잎 무침 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 4월 26일 방송한 요리 물기 쏙! 도라지 깻잎 무침 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

물기 쏙! 도라지 깻잎 무침

재료: 도라지300g, 깻잎 2묶음, 양파(s)⅓개

양념: 현미식초 1큰술, 고춧가루 2큰술, 간장 1큰술, 고추장 1큰술, 설탕 2작은술,

물엿 2작은술, 마늘 2작은술, 통깨 2작은술

1 도라지는 물에 씻어 볼에 담고 소금 1큰술을 넣고 바락바락 주물러 아린 맛을 뺀 후 찬물에 여러 번 헹구어 짠맛을 빼준다.

2 ①의 도라지에 설탕,소금,현미식초를 분량대로 넣어 30분정도 밑간한다.

3 양파는 곱게 채썰고 깻잎은 반 갈라 1cm폭으로 썬다.

4 무침 볼에 분량의 양념을 넣어 섞는다.

5 밑간한 도라지는 물기만 꼭 짜서 양념 볼에 넣고 조물조물 버무리다가 양파와 깻잎을 살살 버무려낸다.

방송한 요리 물기 쏙! 도라지 깻잎 무침 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Bite! Bellflower sesame leaves

Ingredients: Bellflower 300g, 2 bundles of sesame leaves, onions (s) ⅓ dogs

Seasoning: 1 tablespoon of brown rice vinegar, 2 tablespoons of red pepper powder, 1 tablespoon of soy sauce, 1 tablespoon of red pepper paste, 2 tablespoons of sugar,

2 teaspoons of starch syrup, 2 teaspoons of garlic, 2 teaspoons sesame seeds

1 Wash the bellflower in water and put it in a bowl. Add 1 tablespoon of salt, rinse the Barak Barak and drain it. Then rinse it several times in cold water to remove salty taste.

2 ① Put the sugarcane, salt, and brown rice vinegar into the bellflower in the amount of 30 minutes.

3 Cut the onion finely and cut the sesame leaf into half a.

4 Put a small amount of seasoning in a bowl and mix.

5 A bellflower with a bamboo basket is made by squeezing only the water and putting it in a bowl of seasoning,

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