물기 쏙! 도라지 깻잎 무침
재료: 도라지300g, 깻잎 2묶음, 양파(s)⅓개
양념: 현미식초 1큰술, 고춧가루 2큰술, 간장 1큰술, 고추장 1큰술, 설탕 2작은술,
물엿 2작은술, 마늘 2작은술, 통깨 2작은술
1 도라지는 물에 씻어 볼에 담고 소금 1큰술을 넣고 바락바락 주물러 아린 맛을 뺀 후 찬물에 여러 번 헹구어 짠맛을 빼준다.
2 ①의 도라지에 설탕,소금,현미식초를 분량대로 넣어 30분정도 밑간한다.
3 양파는 곱게 채썰고 깻잎은 반 갈라 1cm폭으로 썬다.
4 무침 볼에 분량의 양념을 넣어 섞는다.
5 밑간한 도라지는 물기만 꼭 짜서 양념 볼에 넣고 조물조물 버무리다가 양파와 깻잎을 살살 버무려낸다.
방송한 요리 물기 쏙! 도라지 깻잎 무침 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Bite! Bellflower sesame leaves
Ingredients: Bellflower 300g, 2 bundles of sesame leaves, onions (s) ⅓ dogs
Seasoning: 1 tablespoon of brown rice vinegar, 2 tablespoons of red pepper powder, 1 tablespoon of soy sauce, 1 tablespoon of red pepper paste, 2 tablespoons of sugar,
2 teaspoons of starch syrup, 2 teaspoons of garlic, 2 teaspoons sesame seeds
1 Wash the bellflower in water and put it in a bowl. Add 1 tablespoon of salt, rinse the Barak Barak and drain it. Then rinse it several times in cold water to remove salty taste.
2 ① Put the sugarcane, salt, and brown rice vinegar into the bellflower in the amount of 30 minutes.
3 Cut the onion finely and cut the sesame leaf into half a.
4 Put a small amount of seasoning in a bowl and mix.
5 A bellflower with a bamboo basket is made by squeezing only the water and putting it in a bowl of seasoning,
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