미역닭가슴살밥
[재료] 밥, 닭가슴살 4쪽, 엔다이브, 건미역, 당근 1/3개, 새우 200g, 숙주 100g, 시금치 1/2단, 깨 간 것 2T, 소금, 후추, 청주 적당량
A: 대파 흰부분 다진 것 2T, 참기름 2T, 맛간장 1T, 다진 마늘 1T, 소금, 후추, 설탕 적당량
1. 닭가슴살은 소금, 후추 적당량과 청주1T로 밑간을 한 후 10분정도 재어둔다. 내열볼에 담고 랩을 씌워 전자레인지에서 3-4분간 익힌다.
2. (1)의 닭가슴살을 차게 식힌 다음, 곱게 손으로 찢어둔다.
3. 미역은 물에 불려 먹기 좋게 잘라둔다. 당근은 채쳐둔다.
4. 냄비에 물을 넉넉히 붓고 끓으면 소금을 약간 넣고 숙주를 살짝 데쳐 냉수에 담아 차게 식힌 후, 물기를 빼 둔다.
5. 숙주 데쳤던 물에 당근, 시금치순으로 데쳐내고 냉수에 담가 차게 한 후, 체에 받쳐 물기를 뺀다.
6. 시금치는 물기를 꼭 짜서 먹기 좋은 크기로 자른다.
7. 볼에 A를 담고 잘 섞은 다음, (1)의 자른 미역, 닭가슴살, (3)의 시금치, 당근, 숙주를 넣어 마지막에 고운 깨를 넣어 잘 버무려 그릇에 담는다.
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Seaweed chicken breast rice
[Ingredients] Rice, chicken breast 4 pcs, En Dive, Gunimi, carrot 1/3, shrimp 200g, host 100g, spinach 1/2 stage, sesame 2T, salt, pepper,
A: Chopped white portion 2T, sesame oil 2T, soy sauce 1T, chopped garlic 1T, salt, pepper, sugar Appropriate amount
1. Chicken breast is prepared with salt, pepper suitable amount and 1T of Cheongju, and it is left for about 10 minutes. Put it in a heat-resistant bowl and wrap it in a microwave oven for 3-4 minutes.
2. Chill the chicken breast of (1), cool it, and tear it by hand.
3. Seaweed is soaked in water so that it can be eaten. Carrots are piled up.
4. Pour plenty of water into the pan, add a little salt, boil the host slightly, chill in the cold water, then drain the water.
5. Rinse the carrots and spinach in the water that has been poured into the host, soak them in cold water, and then drain it off the sieve.
6. Spinach squeezes the juice and cuts it to a good size.
7. Add A to the bowl and mix well. Then add the seaweed, chicken breast, spinach, carrot, and host of (1) and put the sesame seeds at the end.
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