사태편육과일겨자채
[재료] 사태 600g, 통후추 5알, 통마늘 2톨, 마른고추 2개, 대파 1대, 저민 생강 1/2쪽, 청주 1/3C, 고기 묶을 실, 배, 사과 1개씩, 밤 채썬 것 50g, 대추 채썬 것 50g, 잣 1/4C
연겨자 소스: 마요네즈 1/2C, 연겨자 2T, 연유 1/4C, 2배식초 2T, 레몬즙 1T, 설탕 2T, 백후추 1/2t, 꿀 1t, 머스터드 2t, 간장 1t
1. 찬물에 사태를 담가 핏물을 뺀 다음, 실로 고기를 묶어 모양을 잡는다.
2. 물을 넉넉히 냄비에 담아 마른고추, 통후추, 청주, 마늘, 대파, 저민 생강을 넣고 끓인다.
3. 물이 끓으면 (1)의 사태를 넣어 5분정도 삶은 후, 다시 중불에서 40-50분정도 부드럽게 삶는다.
4. 뜨거울 때 고기를 꺼내어 랩에 싼 다음, 냉장고에 넣어 반나절정도 둔다.
5. (4)의 고기를 얇게 썰고, 배와 사과는 가늘게 채 썰어 준비한다.
6. 연겨자 소스 재료를 볼에 넣어 고루 섞는다.
7. 볼에 채썬 배, 사과, 밤, 대추, 잣을 넣고 연겨자 소스를 넣어 고루 섞는다.
8. 얇게 썬 사태편육과 버무린 겨자채를 함께 접시에 담아 낸다.
방송한 요리 사태편육과일겨자채 레시피를 참고하세요..
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Fried beef mustard
[Ingredients] 600g of beef, 5 tablespoons of beef, 2 tall beans, 2 dried chillies, 1 large beef, 1 / Jujube 50g, pine nut 1 / 4C
Mustard sauce: Mayonnaise 1 / 2C, mustard 2T, condensed milk 1 / 4C, 2 times vinegar 2T, lemon juice 1T, sugar 2T, white pepper 1 / 2t, honey 1t, mustard 2t, soy sauce 1t
1. Pour the water into the cold water, remove the blood, and tie the meat to catch the shape.
2. Add plenty of water to the pan and add the dried chilli, chili pepper, sake, garlic, green onion, and ginger.
3. When the water boils, add (1) and boil for about 5 minutes, then boil it for about 40-50 minutes.
4. When it is hot, take meat out and wrap it in lap, and put it in refrigerator for about half a day.
5. Slice the meat of (4), slice the pear and apple, and prepare.
6. Add the mustard sauce ingredients into the bowl and mix evenly.
7. Put in a bowl of pears, apples, chestnuts, dates, pine nuts, put mustard sauce and mix evenly.
8. Thin slices of beef and mustard sauce are put together on a plate.
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